SUA, Marea Britanie si Australia au dat startul celei mai mari anchete asupra evazionistilor

Sambata, 11 Mai 2013, ora 10:02
2153 citiri
SUA, Marea Britanie si Australia au dat startul celei mai mari anchete asupra evazionistilor

Statele cele mai dezvoltate din lume, care fac parte din G20, vor incepe ofensiva asupra paradisurilor fiscale.

La o luna dupa dosarele Offshore Leaks, o ancheta la care au participat jurnalisti din toata lumea, ce a dezvaluit conturile secrete ale politicienilor si a altor figuri publice in paradisurile fiscale, Statele Unite, Marea Britanie si Austrialia au anuntat ca au pus mana, la randul lor, pe niste documente similare celor pe care s-au bazat dosarele Offshore Leaks. La acea data, jurnalistii au refuzat sa ofere informatiile guvernelor sau sa divulge sursele.

O sursa din administratia financiara britanica a confirmat, pentru Le Monde, ca "acesta pare a fi cazul". Pana acum, nici un stat nu avut acces la informatii similare de o asemenea amploare.

Astfel, potrivit sursei, fiscul britanic ar fi in posesia unor fisiere de 400 gigabiti, pe cand Offshore Leaks aveau o dimensiune de numai 260 GB. In fisiere se regasesc informatii despre 122.000 de companii foarte putin transparente.

Citeste mai multe despre SUA, Marea Britanie si Australia au dat startul celei mai mari anchete asupra evazionistilor pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ancheta evaziune fiscala, #evaziune fiscala Uniunea Europeana, #ancheta paradis fiscal , #Depozite valuta