Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii pun mai multi bani la saltea

Romanii pun mai multi bani la saltea


Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in septembrie un avans de 1,7% fata de luna precedenta, pana la 181,01 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor au crescut cu 1,8%, iar cele in valuta cu 1,4%, potrivit datelor BNR.
Avansul anual al valorii depozitelor atrase de banci a fost in septembrie de 6,6%, mai arata datele publicate, marti, de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In septembrie, depozitele bancare in lei ale populatiei au crescut cu 1,3% fata de luna precedenta, la 68,73 miliarde lei, in timp ce economiile in moneda nationala ale firmelor au sporit cu 2,4%, la 50,79 miliarde lei.

Depozitele in valuta ale populatiei au avut un avans de 3% fata de august,ajungand la 41,06 miliarde lei, echivalentul in lei, iar cele ale firmelor au scazut cu 1,8%, pana la 20,43 miliarde lei, echivalentul in lei.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, depozitele totale in lei au sporit cu 12,4%. Fata de septembrie 2010, depozitele in lei ale populatiei au avansat cu 11,7%, iar cele ale firmelor cu 13,2%.

Fata de finalul lunii septembrie 2010, depozitele in valuta ale populatiei si firmelor s-au redus cu 3,2%, in termeni nominali la valoarea echivalata in lei si cu 5,1% pentru cea exprimata in euro.

Depozitele in valuta ale populatiei au inregistrat o crestere anuala de 4,5% in septembrie, exprimate in lei, iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au diminuat cu 15,6%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2226 ori