Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Increderea in banci sporeste: Depozitele bancare- crestere de 0,9% in noiembrie

Increderea in banci sporeste: Depozitele bancare- crestere de 0,9% in noiembrie


Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in noiembrie o crestere de 0,9% fata de luna precedenta, la 181,26 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor s-au redus cu 0,1%, iar cele in valuta au sporit cu 2,8%, potrivit datelor BNR.

Avansul anual al valorii depozitelor atrase de banci a fost in noiembrie de 5,3%, mai arata datele publicate marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In noiembrie, depozitele bancare in lei ale populatiei au crescut cu 1% fata de luna precedenta, la 70 miliarde lei, in timp ce economiile in lei ale firmelor au scazut cu 1,5%, la 49,27 miliarde lei.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, depozitele totale in lei au sporit cu 10,4%. Fata de noiembrie 2010, depozitele in lei ale populatiei au avansat cu 12,8%, iar cele ale firmelor cu 7,2%.

Depozitele in valuta ale populatiei au avansat cu 1,3% fata de octombrie, la 40,80 miliarde lei, la valoarea echivalata in lei, iar cele ale firmelor au crescut cu 5.7%, pana la 21,18 miliarde lei.

Depozitele in valuta ale populatiei au inregistrat o crestere anuala de 3,3% in noiembrie, exprimate in lei, iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au diminuat cu 13,8%. Depozitele totale in valuta au scazut cu 3,3% fata de noiembrie 2010.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 3863 ori