Depozitele pentru copii, tot mai populare! Afla care sunt cele mai avantajoase

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 08:11
5207 citiri
Depozitele pentru copii, tot mai populare! Afla care sunt cele mai avantajoase

Depozitele pentru copii si-au facut loc pe lista prioritatilor parintilor cu dare de mana. Un segment care s-a dublat in doar un an este cel al produselor de economisire creditare pentru locuintele viitorilor adulti.

Fie ca vor sa fie pregatiti pentru studii, evenimente neprevazute, tratamente medicale sau sa-si poata cumpara o casa dupa ce implinesc 18 ani, romanii au devenit tot mai interesati de produsele de economisire pentru cei mici.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a inregistrat, in 2011, o crestere de 37% a numarului de clienti, comparativ cu 2010. La acest avans a contribuit intr-o masura semnificativa produsul de economisire creditare pentru copii, segment pe care numarul de clienti a crescut cu 100%.

"In ultimul an, observam ca parintii pun deoparte din ce in ce mai multi bani pentru copiii lor. Astfel, suma economisita in 2011 in conturile minorilor s-a dublat fata de 2010", a precizat aurelia Cionga, presedinte desemnat al Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Din ce poti alege

In ultimii ani, aproape toate bancile si-au adaugat in portofoliul de depozite produsele de economisire pentru copii.

La Banca Transilvania acest produs se cheama "Kid Cont", suma minima ce poate fi depusa este de 100 de euro, depozitul putand fi facut in numele minorilor cu varsta cuprinsa intre o zi si 17 ani fara o zi, pe o perioada de minim un an si maxim 17 ani. Dobanda este variabila, de 3,25%, iar nivelul minim de alimentare lunara este de 42 de lei.

La sfarsitul anului trecut, Garanti Bank a lansat un cont de economii si un depozit la termen special dedicat parintilor care doresc sa economiseasca pentu copiii lor, denumit "Piccolo".

Depozitul la termen poate fi deschis pe o perioada de sase sau 12 luni, in lei sau euro, cu posibilitatea de prelungire automata.

Rata dobanzii este cu 0,5 puncte procentuale mai mare decat nivelul standard in cazul depozitelor in lei, si ajunge la 7,45%, respectiv 7,20%. La euro, rata dobanzii este cu 0,25 procente peste nivelul standard.

La ING Bank, puteti face economii in lei pentru copii in depozitul "ING Economii pentru Copii", cu o dobanda fixa de 5%. Nu este obligatorie depunerea unei sume lunare, iar clientii care pun cat mai multi bani in cont fara sa-i retraga, primesc diverse bonusuri.

Pentru cei care vor sa economiseasca in euro, exista depozitul "Cont junior" de la UniCredit Tiriac Bank, cu o dobanda fixa de 1,5%. Acesta este un cont de economii deschis de catre parinte sau tutore pe numele copilului, pentru copiii cu varsta de pana la 18 ani. La implinirea acestei varste, soldul integral al contului este transferat intr-un cont curent si pus la dispozitia copilului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#depozit copii, #economisire copii, #produse economisire creditare copii, #dobanda depozit, #dobanda banca , #Depozite persoane fizice