Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Depozitele in lei, recomandate de specialistii in 2012

Depozitele in lei, recomandate de specialistii in 2012
Analistii financiari recomanda depozitele in lei si mizeaza pe faptul ca moneda nationala se va mentine relativ stabila pe parcursul anului acesta.

Analistul economic Aurelian Dochia, membru in Consiliul de Administratie al Centrului Roman pentru Politici Economice (CEROPE), sustine ca economiile in moneda nationala, sub forma depozitelor bancare devin din ce in ce mai interesante.

"Economiile in moneda nationala sub forma depozitelor bancare devin din ce in ce mai interesante datorita atat dobanzilor ridicate, cat si nivelului in scadere al inflatiei.

Plasamentele in diverse valute vor fi riscante datorita fluctuatiilor mari si imprevizibile a cursului de schimb - ele raman interesante doar pentru investitorii experimentati", a declarat, pentru money.ro, analistul economic Aurelian Dochia.

Economistul sef la Volksbank Romania, Melania Hancila, sustine ca leul se va mentine relativ stabil in 2012 si ca varia intre 4,2 - 4,4 lei pentru un euro.

Reprezentantul Volksbank recomanda portofolii mixte, iar marea parte sa fie in lei.

"Recomand un portofoliu echilibrat de economisire in care partea predominanta (50-60%) sa fie detinuta de leu, care ofera randamente foarte ridicate, precum si o repartizare aproximativ egala intre economiile in dolari si euro, pentru a ne feri de volatilitatea ridicata a acestei perechi in cursul anului 2012", a declarat Hancila pentru publicatia amintita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4272 ori