Vezi cum ramai fara bani daca economisesti in valuta

Luni, 13 Iunie 2011, ora 12:05
1565 citiri
Vezi cum ramai fara bani daca economisesti in valuta

Conturile de economii in valuta vin cu comisioane mari de retragere de numerar si dobanzi mici, clientii ajungand sa retraga de la banca mai putin decat au depus. 

Principalul obiectiv al bancherilor in acest an a fost cresterea incasarilor din operatiunile curente. Aceasta alternativa de venit este vazuta ca cea mai buna in conditiile in care vanzarile din credite s-au prabusit.   

In ultima vreme, s-a observat ca un client care constituie un depozit in valuta pe trei luni, aceasta fiind una dintre scadentele preferate, ajunge sa retraga mai putini bani decat a depus. Acest lucru se intampla daca retrage banii in alta zi decat cea scadenta. Cele mai multe banci nu percep comision de retragere in ziua stabilita pentru scadenta. 

"Exista o practica foarte variata in ceea ce priveste comisioanele de retragere. Acum cinci-sase ani existau foarte putine comisioane, dar paleta s-a diversificat foarte mult in ultima perioada", a declarat  analistul financiar Aurelian Dochia.

"Bancile incearca astfel sa-si mareasca baza de venituri deoarece castigurile din marja de dobanda s-au ingustat si si-au dat seama ca nu se pot baza pe o singura sursa de venit", mai spune Dochia. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dobanda mica, #comision mare, #cont economii, #economii valuta , #Cele mai mari dobanzi depozite