Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Depozitele populatiei si firmelor au scazut in iulie cu 1,3% fata de iunie

Depozitele populatiei si firmelor au scazut in iulie cu 1,3% fata de iunie

Depozitele populatiei si firmelor au scazut in iulie cu 1,3% fata de iunie, dar au crescut cu 5,8% comparativ cu aceeasi luna de anul trecut, la 167,9 miliarde lei, in contextul unei reduceri lunare mai accentuate a economiilor in valuta ale populatiei, potrivit datelor BNR, transmite Mediafax.

Soldul depozitelor realizate in lei ale gospodariilor populatiei a scazut cu 0,3%, la 61,95 miliarde lei, dar au urcat cu 3,1% (-3,8 la suta in termeni reali) fata de luna iulie a anului precedent.

Plasamentele in lei ale persoanelor juridice, respectiv societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare, s-au diminuat cu 1,3% in iulie fata de iunie, la 42,84 miliarde de lei, dar sunt mai mari cu 3,6% (-3,3 la suta in termeni reali) fata de aceeasi luna a anului trecut.


Totodata, economiile in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au redus cu 2,3%, la 63,11 miliarde de lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au crescut cu 0,5%, la 14,86 miliarde de euro). 


Comparativ cu aceeasi luna din 2009, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 10,4% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor au crescut cu 9,5%)


Depozitele in valuta, exprimate in lei, ale gospodariilor populatiei au crescut fata de iulie anul trecut cu 16,6% (exprimate in euro au crescut cu 15,6%), iar cele ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) s-au majorat cu 1,5% (exprimate in euro au avansat cu 0,7%).


Potrivit cursurilor medii lunare de schimb anuntate de BNR, leul s-a depreciat comparativ cu euro in iulie cu 0,5% fata de iunie, de la 4,2396 lei/euro la 4,2611 lei/euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 908 ori
Citeste mai multe despredepozite populatie firme