Cele mai mari preturi la alimente sunt practicate de comerciantii din Constanta, Bihor si Dambovita pe cand locuitorii din Teleorman, Doljenii si Clujenii cheltuiesc pe mancare.
Dambovitenii platesc cel mai mult pentru un kilogram de varza, pretul ajungand si la 2,5 lei, in vreme ce argesenii o cumpara si cu 4 bani pe kilogram. Morcovii se vand in medie cu 2 - 3 lei pe kilogram, iar o salata verde costa cam 2 lei bucata, scrie EVZ.
Cartofii costa intre 0,5 - 1,5 lei in pietele din Alba si Covasna si 1 - 1,5 lei in Arad si Bihor. Cel mai putin platesc sucevenii, cu 0,5 si 0,8 lei pe kilogram.
Locuitorii din Teleorman cumpara mai ieftin decat cei din alte judete carne de porc in carcasa, preturile medii fiind de 7 - 8 lei pe kilogram. Pentru un kilogram de muschi de porc, fara grasime, locuitorii din Alba platesc aproape 25 de lei.
Constanta, cea mai scumpa
Cele mai mari preturi sunt practicate de comerciantii din judetul Constanta, unde un kilogram de carne de porc in carcasa se vinde cu 14 - 16 lei. Totusi, constantenii se bucura de cele mai mici preturi la branzeturile proaspete, care pot fi cumparate la 6,5 - 8 lei.
In ceea ce priveste carnea de vita, cele mai scazute preturi sunt in Bistrita Nasaud (7,5 - 8 lei/kilogram), iar cele mai mari in Timis (15 - 19 lei/kilogram).