Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR: au scazut dobanzile la creditele noi in euro

BNR: au scazut dobanzile la creditele noi in euro

Bancile au redus in octombrie dobanzile la creditele nou acordate populatiei in euro cu 0,6 puncte procentuale, la 5,89%, dar si ratele la imprumuturile nou contractate in lei de firme, care au coborat sub 10% pentru prima data de cand sunt disponibile datele, adica din ianuarie 2007, potrivit BNR

Totusi, dobanda medie la creditele in euro nou acordate populatiei se mentine peste nivelul din iunie, in conditiile in care rata a crescut in iulie cu 1,5 puncte, la 7,31%, nivel maxim dupa august 2009.

Dobanda medie la creditele in euro acordate firmelor au urcat usor in octombrie, la 5,53% in cazul imprumuturilor noi si la 5,7% pentru cele aflate in sold.


Per total, bancile au practicat o dobanda medie de 6,37% la creditele aflate in sold si o rata de 5,64% pentru noile imprumuturi.


Pe de alta parte, bancile au redus in octombrie si dobanzile la depozitele in euro ale societatilor nefinanciare, de la 2,51% la 2,39%.


In ceea ce priveste dobanzile la lei, bancile au redus dobanzile atat la depozite, cat si la credite, cel mai mare declin fiind inregistrat in cazul ratei la imprumuturile nou acordate firmelor.


Dobanda medie la imprumuturile nou acordate in lei firmelor a coborat in octombrie cu 0,65 puncte procentuale fata de septembrie, la 9,86%.


Datele BNR sunt disponibile incepand cu ianuarie 2007, iar rata medie la creditele noi ale firmelor nu s-a situat in aceasta perioada sub 10,3%.


Bancile au diminuat si dobanzile la imprumuturile noi ale populatiei in lei, de la 12,72% in septembrie la 12,21% in octombrie. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2045 ori
Citeste mai multe desprebnr dobanzi credite lei euro