Fost ministru rus: Incepand cu anul viitor, Occidentul isi va schimba pozitia fata de Rusia

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 18:06
4045 citiri
Fost ministru rus: Incepand cu anul viitor, Occidentul isi va schimba pozitia fata de Rusia
Foto: Wikimedia

Tarile occidentale ar putea relaxa regimul sanctiunilor economice aplicate Rusiei incepand cu primavara anului viitor, este de parere fostul ministru rus de Finante Alexei Kudrin, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Fostul oficial din Executivul de la Moscova a declarat pentru agentia TASS ca lipsa de finantare externa va duce in cele din urma la o relaxare a masurilor punitive impuse Rusiei dupa declansarea crizei din Ucraina.

Din acest punct de vedere, Sberbank, VTB si Rosneft sunt cele mai afectate companii din Rusia, toate cele trei firme fiind incluse pe lista privatizarilor pe care guvernul de la Moscova vrea sa le efectueze in acest an.

"Sunt mult mai optimist acum, in ceea ce priveste relaxarea sanctiunilor economice. Nu cred ca vor fi retrase intru totul, dar unele masuri de relaxare ar putea fi adoptate in viitorul apropiat", a explicat fost sef al Finantelor din Rusia.

Kudrin a declarat ca in cursul intalnirilor avute in cadrul Forumului Economic Mondial, mai multi lideri politici occidentali si executivi din cadrul companiilor multinationale si-au exprimat speranta ca nivelul sanctiunilor aplicate Rusiei va fi redus in curand.

#sanctiuni economice Rusia, #ex ministru Alexei Kudrin, #Forum Economic Mondial 2016 , #Declaratii Davos