Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Franta va transfera participatii de 14 miliarde euro catre un fond de investitii strategice

Franta va transfera participatii de 14 miliarde euro catre un fond de investitii strategice

Franta a dezvaluit luni o lista a participatiilor detinute de stat la companii, in valoare de 14 miliarde euro, care vor fi transferate catre fondul de investitii strategice al guvernului, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

O astfel de actiune ar facilita un rol mai activ al guvernului la administrarea participatiilor, inclusiv vanzarea unora dintre acestea.

Prin urmare, statul va putea sa foloseasca banii din dividende sau vanzarea unor participatii pentru a investi in alte grupuri.

Fondul a fost anuntat anul trecut de presedintele Nicolas Sarkozy pentru protejarea principalelor industrii nationale si ajutorarea intreprinderilor mici, afectate de criza financiara, sa stranga bani.

Sarkozy, un sustinator al interventiilor guvernului pentru sprijinirea industriei nationale, atunci cand este cazul, a declarat ca fondul va permite statului sa protejeze companiile afectate de mediul economic actual in fata "acaparatorilor" straini.

Ministerul economiei a anuntat printr-un comunicat ca o participatie de 8% la Aeroports de Paris si de 13,5% la France Telecom, detinute la ora actuala de stat, vor fi transferate fondului.

De asemenea, guvernul va transfera 20 de participatii ale unor companii listate la bursa.

Acestea sunt: Accor, detinuta in proportie de 7,6%, L'Air Liquide - 0.5%, Alcatel-Lucent - 0,8%, Altran Technologies - 1,9%, Assystem - 14,5%, Danone - 1,8%, Eiffage - 20%, Eutelsat Communications - 25,7%, Imerys - 1,8%, Lagardere SCA - 1,6%, Nexity - 5,4%, Schneider Electric - 2,3%, Seche Environnement - 20%, Sodexo - 1,3%, Technip - 2,6%, Ubisoft Entertainment - 3,9%, Valeo - 2,9%, Vallourec - 0,9%, Vivendi - 2,1% si Zodiac Aerospace - 4,9%. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1035 ori
Citeste mai multe despreparticipatii companii dividende