Danone vrea sa stranga 3,05 miliarde euro din vanzarea de actiuni

Vineri, 29 Mai 2009, ora 15:31
1309 citiri
Danone vrea sa stranga 3,05 miliarde euro din vanzarea de actiuni

Danone vrea sa vanda actiuni noi ca sa stranga 3,05 miliarde euro cu care sa isi reduca datoriile, sa cumpere rivalii mai mici afectati de criza finaciara si sa isi sporeasca afacerile in plina criza economica, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Pretul actiunilor oferite spre vanzare de grupul francez este de 24,73 euro/actiune, cu 31% mai scazut decat cotatia acestora de la inchiderea sedintei bursiere de joi, a anuntat vineri compania.

Actionarii celui mai mare producator mondial de iaurt vor putea sa subscrie alte 4 noi actiuni pentru fiecare 17 actiuni detinute, mai arata compania intr-un comunicat.

Perioada de subscriere este intre 1 si 12 iunie. Totusi, Danone a aplicat o reducere mai mica decat alte companii din Franta, in conditiile in care producatorul de bauturi racoritoare Pernod Ricard a strans luna trecuta aproxmativ 1 miliard euro din vanzarea de actiuni cu o reducere de 36%.

In acelasi timp, producatorul de ciment Lafarge si cel de materiale de constructii Saint-Gobain au strans 1,5 miliarde euro in urma unor masuri similiare, reducand si mai mult pretul de vanzare al actiunilor.

Datoriile nete ale grupului s-au ridicat la 11,26 miliarde euro la finalul lui 2008, dupa ce, in 2007, cumparase grupul alimentar olandez Numico, cu 12,3 miliarde euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, # datorii, # criza, # companii , #stiri Danone