Danone pierde marca Wahaha

Luni, 10 Decembrie 2007, ora 13:01
1710 citiri
Danone pierde marca Wahaha

Danone, gigantul francez din sectorul alimentar, a anuntat luni ca un oficiu chinez de arbitraj i-a cerut sa renunte la acordul de transfer al marcii cu grupul chinez Wahaha, informeaza Reuters.

Intr-o declaratie, Danone a informat ca comisia de arbitraj din China, Hangzhou, a emis o hotarare impotriva Danone, grupul francez fiind "socat" de decizie.

Danone a precizat de asemenea ca va oferi o declaratie in decursul zilei, pentru a da mai multe detalii.

Danone si Wahaha s-au acuzat reciproc si s-au judecat timp de cateva luni, compania franceza acuzand Wahaha de stabilirea unor operatiuni paralele in afara acordului lor, prin care comercializa produse marca Wahaha.

Danone a precizat ca a platit Wahaha Group 50 milioane yuani (6,6 milioane dolari) ca parte a unui acord ce oferea companiilor cu capital mixt dreptul de a folosi marca, si ca transferul a fost confirmat de catre Hangzhou.

Insa pe 14 iunie, Wahaha a completat o plangere de arbitraj, cautand sa incheie acordul de transfer al marcii semnat in 1996.

Wahaha a anuntat ca nu a transferat formal sau legal marca apartinand Wahaha Group.

Danone detine 51% din actiunile unei companii cu capital mixt creata impreuna cu Wahaha, cel mai mare producator de bauturi racoritoare din China, cu sediul in orasul Hangzhou din estul Chinei.

Danone a intentat un proces in California, acuzandu-si partenerul chinez de incalcarea contractului, prin folosirea marcii Wahaha pentru produse vandute in afara structurii de joint venture.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...