Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Albalact: Top managerii sunt cel mai greu de gasit

Albalact: Top managerii sunt cel mai greu de gasit
Recrutarea pentru pozitiile de management - directori financiari, directori IT, de productie sau de achizitii - este una dintre cele mai dificile pe piata locala, fiind greu de gasit candidati cu un nivel de competente satisfacator, potrivit Mihaelei Anca, director de resurse umane al companiei din domeniul lactatelor Albalact.Ca o solutie la deficitul de personal de pe pozitii manageriale, politica de resurse umane a companiei se concentreaza pe formarea si promovarea oamenilor din interior. "In recrutarea realizata pentru productie, se porneste din start de la ideea angajarii de personal cu potential de dezvoltare si a instruirii acestuia, deoarece nu exista in zona personal format pentru specificul nostru de activitate", explica Mihaela Anca. Potrivit acesteia, recrutarea de personal tehnic specializat pe activitatile de procesare a laptelui este, de asemenea, una dintre cele mai dificile misiuni ale Departamentului de HR al Albalact.


In prezent, compania are 650 de angajati, ca urmare a suplimentarii personalului cu 25% in ultimul an. Pentru 2008, compania nu are planuri de extindere, urmand sa faca angajari doar pentru a acoperi fluctuatia de personal, care inregistreaza o tendinta de crestere, mai ales in domeniul vanzarilor, potrivit Mihaelei Anca. "Anul acesta, vom aplica pentru prima data sondarea gradului de satisfactie a angajatilor, care ne va da o idee mai clara asupra motivelor de insatisfactie ce determina fluctuatia personalului", explica aceasta. Schimbarile care au avut loc si la nivel de resurse umane in urma transferului activitatii de productie in noua fabrica de la Oiejdea, judetul Alba, si implementarea sistemului SAP reprezinta preocuparea centrala a departamentului HR pentru anul in curs."Munca pe noile utilaje in sistem automatizat presupune un alt nivel si un alt tip de calificare, capacitatile sunt mult marite si, in acelasi timp, eficienta muncii pe noile dotari este mult mai mare", explica directorul de resurse umane.Toate acestea, impreuna cu introducerea sistemului SAP, determina reevaluarea sistemului de organizare a personalului, spune Mihaela Anca, cu privire la aspecte precum: nivelul de pregatire si experienta solicitat in procesele de recrutare, programele de instruire si dezvoltare a personalului, modalitatea de analiza si de raportare a indicatorilor de productivitate a muncii in conditiile noilor capacitati de productie.Salariul mediu practicat in Albalact depaseste cu circa 15% nivelul salariului mediu pe economie, iar raportat la nivelul de salarizare pe domenii de activitate, se afla la un nivel superior nivelului pietei, potrivit directorului HR. Bugetul de training al Albalact reprezinta 1% din fondul de salarii, iar programul de instruire cuprinde atat traininguri externe, cat si traininguri realizate cu specialistii interni ai companiei.Albalact, unul dintre principalii producatori locali de lactate, a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 154,6 mil. lei (circa 42,3 mil. euro), cu 51% mai mare decat in anul 2006, si a obtinut un profit in scadere, de 3,2 mil. lei (914.000 de euro), fata de castigul realizat in 2006, de sase mil. lei (1,7 mil. euro), potrivit ultimului raport financiar al companiei.Compania vizeaza pentru anul 2008 o cifra de afaceri de 60 mil. euro, un profit de trei mil. euro. Piata lactatelor este estimata pentru acest an la un miliard de euro. Principalii competitori ai Albalact sunt Friesland, LaDorna, Brailact, Danone.Numar angajati: 650Crestere personal in 2007: 25%Buget de training din fondul de salarii: 1%Cifra de afaceri 2007: 42,3 mil. euro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4403 ori