Danone obtine profit de peste 900 milioane de euro in primul semestru

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 16:05
1428 citiri
Danone obtine profit de peste 900 milioane de euro in primul semestru

Profitul inregistrat de compania Danone in perioada ianuarie - iunie 2012 a fost de 911 milioane de euro, de la 874 milioane de euro in perioada similara din 2011. Valoarea este putin mai mare decat cea estimata de analisti, care se asteptau la 901 milioane de euro.

Veniturile Danone au crescut cu 7,7% in primul semestru din 2012, la 10,5 miliarde de euro, deoarece expansiunea din Asia a compensat declinul din Europa si majorarea pretului materiilor prime, transmit AP si Bloomberg.

"Pe pietele emergente ne continuam cresterea intr-un ritm rapid", a declarat directorul general al companiei, Franck Riboud.

"Rezultatele sunt peste asteptari si compania si-a majorat cota de piata in China astfel ca ma astept ca piata sa reactioneze pozitiv", a declarat analistul Jon Cox, de la Kepler Capital Markets in Zurich.

Luna trecuta, Danone si-a revizuit in scadere estimarile privind profitabilitatea din cauza reducerii cererii consumatorilor din sudul Europei si a majorarii costului materiilor prime. Pentru acest an, Danone se asteapta la scaderea marjei profitului operational, dupa ce anterior estimase o marja stabila de profit in 2012.

Compania franceza a reafirmat ca se asteapta la o crestere a veniturilor intre 5% - 7%.

Avansul pe pietele din Asia, America de Nord si de Sud a ajutat la compensarea declinului din Europa Occidentala.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Danone rezultate financiare 2012, #Danone profit 2012, #Danone venituri 2012 , #Rezultate financiare