Romania putea lua mai putini bani de la FMI - Daniel Daianu

Marti, 24 Mai 2011, ora 11:37
1446 citiri
Romania putea lua mai putini bani de la FMI - Daniel Daianu

Romania putea imprumuta mai putini bani de la Fondul Monetar International, sustine fostul ministru de Finante, Daniel Daianu, care adauga ca statul roman a imprumutat bani de la Fondul Monetar International (FMI) la solicitarea Uniunii Europene si ca banii luati ar fi putut fi mai putini si utilizati altfel, transmite NewsIn.

"FMI trateaza un pacient nu doar cand vine, dar si cand acesta este trimis la doctor. Romania a fost trimisa la doctor de Uniunea Europeana. De pe piete nu ne puteam imprumuta. Poate aveam nevoie de bani mai putini si trebuiau utilizati altfel", a precizat Daianu.

Pe de alta parte, acesta a subliniat importanta existentei la carma FMI a unui european prin faptul ca europenii cunosc mai bine "lectiile crizei" si pledeaza pentru ideea ca pietele financiare nu trebuie sa domine economia globala.

"Inclestarea gigantilor in economia mondiala a fost acompaniata de o inclestare intre idei, paradigme. Europenii sunt mai aproape de lectiile crizei.

Ei pledeaza pentru o intelegere a faptului ca pietele financiare nu trebuie sa domine economia mondiala. Ele pot gresi copios.

De aceea, trebuie sa recroim si sistemele de idei.

Au fost salvate banci, sisteme financiare care pun in continuare o presiune pe economia reala.

Ele ar trebui sa fie in continuare ajutate. Industria finaniara nu este in logica economiei de piata", a mentionat Daianu.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#bani fmi, #daniel daianu, #fmi, #imprumut fmi , #stiri Daniel Daianu