FISCUL executa silit bancile straine din Romania

Luni, 01 August 2011, ora 15:46
2012 citiri
FISCUL executa silit bancile straine din Romania

ANAF a inceput sa execute silit bancile cu actionariat strain din Romania. La sfarsitul lui iunie, pe piata romaneasca trei banci inregistrau obligatii restante la bugetul de stat. 

La sfarsitul lunii iunie ANAF a inceput procedura de executare silita a Millennium Bank care avea o datorie la bugetul de stat de 8000 de lei.

Reprezentantii bancii sustin ca Millennium Bank nu are datorii la bugetul de stat si au precizat ca suma de 8.000 de lei reprezinta o amenda aplicata de catre ITM Cluj unei sucursale a Millennium Bank in data de 23 iunie 2010. Amenda a fost achitata de banca in termen de 48 de ore, sustin reprezentantii Millenium Bank.

Pe lista Fiscului se afla si Banca Romaneasca, membra a Bank of Greece, cu o datorie de 500 de lei.

Procedurile de executare silita au inceput si pentru Volksbank Romania care are o datorie de 41.000 de lei. Datoria bancii provine dintr-o amenda aplicata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

"Amenda a fost anulata in instanta dupa modificarea, in Parlament, a Ordonantei, deci nu este vorba de o restanta la bugetul de stat", sustin reprezentantii bancii, potrivit Capital.

Pe lista bancilor "bune de plata" se afla si Bank Leumi Romania, unde datoria se ridica la 159.997 de lei, insa banca a depus cereri de compensare.

In ceea ce priveste societatile de leasing, ANAF a inceput procedurile de executare silita in cazul Millennium Leasing cu o datorie de 2.808 lei si in cazul grecilor de la EFG Leasing IFN.

Bavaria Leasing, firma ai carei asociati sunt Daniel Daianu, Michael Horst Schmidt si Romulus Valeriu Patriciu, se afla si ea pe lista de executari silite a Fiscului.

#anaf, #executari silite, #executari silite banci, #fisc , #stiri Daniel Daianu