Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Daianu: Piata asigurarilor are multe probleme, iar ASF mari carente la monitorizare

Daianu: Piata asigurarilor are multe probleme, iar ASF mari carente la monitorizare


Prim-vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Daniel Daianu, considera ca piata asigurarilor din Romania are multe probleme.

"Avem o piata a asigurarilor cu multe probleme. Important este ca ASF sa faca in asa fel incat cei care se ocupa de sectorul asigurarilor, prin ceea ce fac si ce declara, sa nu expuna institutia unor interpretari ca deciziile sunt motivate politic. Niciun comunicat al Autoritatii nu trebuie sa se abata de la ceea ce este si scris si nescris", a declarat Daianu, miercuri, la finalul audierii din Comisia de buget-finante din Senat.

Acesta a sustinut ca ASF are mari carente cu sistemele informatice si trebuie sa se faca investitii.

"Avem mari carente cu sistemele informatice si trebuie sa se faca investitii serioase, intrucat atacurile cibernetice, care sunt peste tot, vulnerabilizeaza mai mult o logistica ce era foarte precara si care chiar impiedica sa monitorizam pietele", a mai aratat prim-vicepresedintele ASF.

La comisie au fost prezenti miercuri Daniel Daianu, prim-vicepresedinte ASF, Ion Giurescu, vicepresedinte responsabil cu pensiile private, Mircea Ursache, vicepresedinte pentru piata de capital, si vicepresedintele Corneliu Moldoveanu, responsabil cu asigurarile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1444 ori