Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Voiculescu, cercetat penal pentru complicitate in dosarul Antena Group

Voiculescu, cercetat penal pentru complicitate in dosarul Antena Group


Presedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a fost pus sub acuzare luni de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul Antena TV Group - RCS&RDS, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la santaj.

Dan Voiculescu a fost chemat luni la DNA, unde a stat doua ore, fiindu-i adus la cunostinta faptul ca a fost pus sub invinuire in dosarul in care directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

"Probatoriul administrat pana in prezent a relevat implicarea invinuitului Voiculescu Dan in activitatile desfasurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin.

Concret, acestuia i-a fost adus la cunostinta, atat de catre inculpat, cat si de catre fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat in scopul de a se incheia contractul mai sus mentionat.

De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin ca materialele compromitatoare ar trebui sa fie difuzate si pe alte cai mediatice decat posturile de televiziune si i-a indicat sa manifeste precautie cu ocazia intalnirilor si discutiilor cu partea vatamata", declara DNA.

Potrivit unui comunicat de presa, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-a constrans pe Ioan Bendei sa semneze un contract in conditii prestabilite, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

In acest sens, Sorin Alexandrescu a dispus trimiterea catre Ioan Bendei si catre alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL si semnate de George-Daniel Matiescu, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.

In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand Antena TV Group au aparut informatii cu continut denigrator cu privire la compania RCS&RDS si a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicat administratorul.

Anterior, in acelasi dosar au fost pusi sub invinuire presedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si persoanele juridice SC Antena Group SA, Antena 3 si SC Intact Publishing SRL.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1050 ori