Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tariceanu si Vladescu sustin proiectele PC, in schimbul bugetului

Tariceanu si Vladescu sustin proiectele PC, in schimbul bugetului
Partidul Conservator va vota in Parlament proiectul de buget pe 2007, dupa ce liderul formatiunii, Dan Voiculescu, a fost asigurat de premierul Tariceanu si ministrul Finantelor ca vor fi cautate solutii prin care propunerile PC privind TVA redus la alimente de baza si neimpozitarea profitului reinvestit sa fie cuprinse in bugetul pe 2008.

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, dupa ce liderul PC a solicitat o discutie legata de ultimatumul dat de conservatori, potrivit caruia nu vor sustine proiectul de buget pe 2007, daca Guvernul nu le va sprijini initiativele legislative. La discutie a participat si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Dan Voiculescu a dorit sa afle in ce masura initiativele legislative ale PC privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea profitului reinvestit vor fi sustinute de catre Executiv si partidele aflate la guvernare, pentru a stabili daca vor vota in Parlament proiectul de buget pe 2007.

La finalul intalnirii, liderul PC a anuntat ca au fost gasite "formule" prin care cele doua initiative ale PC sa fie sustinute.

"Din punct de vedere tehnic, ministrul Finantelor va stabili in cursul anului viitor momentul in care vor intra in vigoare proiectele noastre. Incercam in luna iunie, iar daca nu va fi posibil, probabil ca aceste doua prevederi vor fi incluse in noul buget, pe 2008. Ca atare, bugetul de stat va fi votat marti", a spus Voiculescu.

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a aratat ca ca propunerile PC, "care sunt in folosul cetateanului roman si a companiilor romanesti", vor fi analizate in prima parte a anului viitor, urmand ca in a doua parte a anului 2007 sau in proiectul de buget pe 2008, in functie de resursele existente, sa fie introduse prevederi care sa permita aplicarea acestora.

"Deocamdata, nu este o intoarcere cu 180 grade, e o negociere care astazi are un anume rezultat. Acest rezultat este ca Partidul Conservator va vota proiectul de buget, in timp ce Guvernul va lua in analiza propunerile PC si, in functie de resursele disponibile, putem gasi solutii", a spus Vladescu.

Conservatorii au anuntat ca vor vota bugetul pe 2007 numai in situatia in care vor avea sustinere in Parlament pentru initiativele lor privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea profitului reinvestit.


Bloombiz
(Sursa: Mediafax)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 725 ori