Reducerea TVA, de la 1 iulie 2006

Luni, 07 Noiembrie 2005, ora 06:40
1038 citiri

De la 1 iulie 2006 va fi redusa TVA la produsele alimentare de baza. Afirmatia apartine presedintelui Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

Intr-un interviu acordat ieri pentru Rompres, Voiculescu a amintit ca propunerea conservatorilor de reducerea a TVA ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2006: "Ministrul de Finante ne-a explicat, insa, greutatile cu care se confrunta si am convenit reducerea TVA la produsele alimentare de baza incepand cu data de 1 iulie 2006. Mi se pare o amanare rezonabila".

Voiculescu a mai opinat si cu privire la "deraierea" acordului cu FMI. "Domnul Tariceanu stie cum stam cu indicatorii economici si nu se poate face ca nu vede catastrofele naturale prin care am trecut in acest an. Cred ca era profund incorect din partea sa sa-si asume de forma unele angajamente, pe care mai tarziu sa nu le respecte. Plecarea FMI nu trebuie insa sa insemne o scadere a rigurozitatii politicilor fiscale si macroeconomice sau o relaxare excesiva in problema deficitului bugetar. Sunt convins ca nu asta a urmarit Guvernul prin pozitia adoptata", a afirmat seful conservatorilor.

Ionut Morariu

Curierul National