Dosarul in care este inculpat Dan Voiculescu a fost amanat

Marti, 10 Iunie 2014, ora 15:12
1366 citiri
Dosarul in care este inculpat Dan Voiculescu a fost amanat

Curtea de Apel Bucuresti a amanat marti, pentru 1 iulie, dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care inculpat este si Dan Voiculescu.

Motivul amanarii a fost faptul ca doi dintre inculpati, Popa Corneliu si Petre Alexandru, nu au avut avocati, astfel incat la termenul urmator ei vor fi reprezentati de avocati din oficiu. De asemenea, la 1 iulie urmeaza sa fie discutat si modul de compunere a completului de judecata.

La termenul de marti al procesului, unul dintre cei doi judecatori ai completului, Florica Duta, a ridicat din oficiu o problema de procedura, si anume modul in care a fost constituit acest complet. Initial, completul era format din Florica Duta si Stan Mustata. Ultimul a fost arestat pentru coruptie si inlocuit de judecatoarea Luminita Cristiu-Ninu, insa si aceasta din urma a fost inlocuita de judecatoarea Carmen Constanta Balaci. Aceste inlocuiri au fost decise de Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti.

Florica Duta a ridicat marti o problema de procedura, si anume daca acest dosar nu ar trebui trimis la un alt complet, prin repartizare aleatorie. Problemele cu acest complet ar putea continua si in perioada urmatoare, deoarece Florica Duta a depus recent la CSM o cerere de pensionare.

Dan Voiculescu, trimis in judecata de procurorii DNA

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC "Benefica" SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#termen proces Voiculescu, #Voiculescu judecat ICA, #Voiculescu proces ICA, #Voiculescu termen ICA , #stiri Dan Voiculescu