UPDATE Voiculescu, despre condamnarea la 5 ani de inchisoare:"Decizia, o nedreptate. O voi ataca"

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 14:08
1581 citiri
UPDATE Voiculescu, despre condamnarea la 5 ani de inchisoare:"Decizia, o nedreptate. O voi ataca"

Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani in dosarul ICA. Voiculescu a anuntat, intr-un post pe blogul personal, ca va ataca decizia Tribunalului.

"Decizia de azi in dosarul Telepatia reprezinta o nedreptate. Voi ataca, desigur, decizia instantei", a scris Dan Voiculescu pe blogul personal.

Condamnarea s-a facut in dosarul in care fondatorul Partidului Conservator este acuzat ca a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real a fost trimis in judecata in 2008.

Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost condamnat la sase ani de inchisoare in acelasi dosar, precum a fost si cazul fostului ministru Sorin Pantis, acuzat in acelasi dosar.

Mencinicopschi a declarat, la scurt timp dupa sentinta, pentru Romania TV, ca nu il surprinde decizia judecatorilor. "Este o decizie politica", a subliniat acesta.

De asemenea, magistratii au dispus ca acuzatii din acest dosar trebuie sa returneze prejudiciul de 60 de milioane de euro Ministerului Agriculturii.

Procurorii au pus astfel sechestru pe o suma de 15 milioane lei si o casa din Bulevardul Kisseleff care ii apartin lui Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

Sentinta nu este definitiva, iar Dan Voiculescu poate face apel si recurs la acest verdict.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#condamnare Dan Voiculescu, #inchisoare Dan Voiculescu, #pedeapsa Dan Voiculescu, #proces Voiculescu terenuri, #Voiculescu Institutul Cercetari Alimentare , #stiri Dan Voiculescu