Dan Voiculescu: Plata arieratelor reprezinta o prioritate absoluta a Romaniei

Marti, 19 Iulie 2011, ora 11:36
1209 citiri
Dan Voiculescu: Plata arieratelor reprezinta o prioritate absoluta a Romaniei

Suma reala pe care statul o datoreaza firmelor private depaseste 1 miliard de euro, sustine Dan Voiculescu, Vicepresedinte al Senatului Romaniei, care adauga ca oficial, arieratele depasesc, in acest moment, 1 miliard de lei, dar aceste date contin doar intarzierile de plata de peste 90 de zile, potrivit notarilor de pe blogul sau personal. 

"Asa cum am avertizat in mod repetat, arieratele constituie o forma de sabotaj macroeconomic.

Practic, statul se imprumuta fara dobanda de la agentii privati fara a intelege ca asemenea imprumuturi sunt toxice chiar pentru bugetul public si economia nationala.

Falimentandu-si cei mai corecti contribuabili, statul roman se indreapta catre propriul faliment", mai scrie Dan Voiculescu.

Potrivit vicepresedintelui Senatului principalele victime ale arieratelor sunt IMM-urile, pentru care o datorie mai consistenta neachitata la timp poate constitui o sursa de dezechilibru financiar major, care se soldeaza, de regula, cu falimentul.

Astfel, firme private viabile, care ofera locuri de munca si-si platesc corect contributiile la stat, sunt inchise pentru ca institutiile publice centrale si locale refuza sa-si onoreze, la timp, obligatiile, sustine Voiculescu.

Acesta este de parere ca in loc sa sustina dezvoltarea clasei de mijloc, autoritatile publice o decimeaza.

"In mod evident, plata arieratelor reprezinta o prioritate absoluta a Romaniei. O infuzie rapida de 1 miliard de euro in economia reala, in IMM-uri, ar genera o crestere economica sanatoasa, locuri de munca si consolidarea bugetului national.

Si, pentru aceasta, nu este nevoie decat de o alocare rationala si responsabila a resurselor publice", mai scrie Dan Voiculescu pe blogul personal. 

#dan voiculescu, # arierate, # imm , #stiri Dan Voiculescu