Dan Voiculescu mai obtine un ragaz de o luna. Dosarul privind privatizarea ICA a fost amanat

Vineri, 07 Martie 2014, ora 14:37
1548 citiri
Dan Voiculescu mai obtine un ragaz de o luna. Dosarul privind privatizarea ICA a fost amanat

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat pentru 8 aprilie judecarea apelului in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci de inchisoare, alaturi de alte persoane.

Amanarea decisa vineri a fost motivata de lipsa de aparare a mai multor inculpati din dosar. Liderul conservator nu a fost prezent la acest termen.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe 26 septembrie pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, in dosarul privind privatizarea ICA.

Lui Dan Voiculescu i se interzic mai multe drepturi civile pe o perioada de trei ani, dupa executarea pedepsei.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi - fost director general al ICA, Sorin Pantis - fost ministru al Telecomunicatiilor si angajat al ICA, Jean Catalin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolae Savulescu si Flavius Pop au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare cu executare.

Alti inculpati din dosar, respectiv Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene si Alexandru Petre, au primit cate cinci ani de inchisoare.

Instanta l-a obligat pe Dan Voiculescu sa plateasca aproape 6 miliarde lei vechi, reprezentand contravaloarea a peste 18 milioane de actiuni de la ICA, donate de liderul conservator fiicei sale Camelia Voiculescu.

De asemenea, Dan Voiculescu si ceilalti inculpati au fost obligati sa plateasca in solidar suma de 60.482.613 euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.

Judecatorii au mentinut sechestru asigurator pus de procurori pe bunurile si conturile lui Dan Voiculescu, printre care o casa din Bucuresti evaluata la 250.000 euro si un cont deschis la BRD, in care se afla peste 15 milioane lei.

Un dosar care dateaza din 2008

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC "Benefica" SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#privatizare ICA, #condamnare Dan Voiculescu, #privatizare Institut Cercetari Alimentare , #stiri Dan Voiculescu