Dan Voiculescu, la CAB: Nu mai sunt oligarh, sunt pensionar

Luni, 07 Iulie 2014, ora 15:30
1177 citiri
Dan Voiculescu, la CAB: Nu mai sunt oligarh, sunt pensionar

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat luni ca acum nu mai este "oligarh", ci doar "pensionar", sustinand ca nu ii este teama ca va primi o condamnare cu executare in dosarul privatizarii Institutului pentru Cercetari Agricole (ICA), insa recunoaste ca acest lucru este neplacut.

Dan Voiculescu a fost audiat luni de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul ICA, in care a fost condamnat anterior la cinci ani inchisoare cu executare.

La iesirea din sala de judecata, Voiculescu a spus ca toate intrebarile judecatorilor au fost corecte iar magistratii au vrut sa afle adevarul.

"Eu sper sa am parte de o judecata dreapta, asa cum ar trebui sa aiba parte toata lumea. Toate intrebarile au fost corecte, fara niciun fel de incercare de a ma incurca. Instanta a dorit sa afle adevarul, cum s-au petrecut lucrurile din 1991-1992, de cand am intrat in economia de piata, pana astazi. Judecatorii au fost corecti. Toate intrebarile au fost pertinente si corecte", a precizat Voiculescu.

Intrebat daca ii este teama de o pedeapsa cu executare in acest dosar, Voiculescu a spus: "Aici nu este vorba de teama, e neplacuta. Eu cred ca daca in tara asta se fac nedreptati, ceea ce sper ca nu este cazul, sunt nedreptati mult mai mari care se fac decat aceasta nedreptate care mi se face mie".

De asemenea, Voiculescu a fost intrebat cum apreciaza faptul ca, in anul 2007, Ambasada SUA l-a inclus intr-un top 5 al oligarhilor din Romania.

"In primul rand, cred ca Ambasada SUA are alte meniri decat sa stabileasca oligarhii Romaniei. In al doilea rand, regret enorm ca Romania are doar cinci oligarhi, pentru ca oligarhii, pe langa lucrurile rele, rele, rele, mai au si lucruri bune, printre care si faptul ca asigura locuri de munca. Aici nu este un concurs de locuri, ca atare nu stiu pe ce loc sunt. De fapt, eu nu sunt pe niciun loc, sunt pensionar, nu mai sunt nici macar oligarh. Sigur, toata lumea vrea sa ma mentina ca oligarh. Nu ma deranjeaza".

Voiculescu a mai explicat ca el nu a fost niciodata in spatele cuiva, ci fost mereu in fata, subliniind: "Eu cred ca de asta sunt si aici de fapt, pentru ca in loc sa fiu in spate, am fost in fata".

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC "Bioprod" SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC "Benefica" SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dosar voiculescu, #cab voiculescu , #stiri Dan Voiculescu