Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dan Voiculescu cere sustinerea presedintelui pentru oamenii de afaceri

Dan Voiculescu cere sustinerea presedintelui pentru oamenii de afaceri
Dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii are nevoie de sustinerea presedintiei si a intregii clase politice.Dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii are nevoie, la orizontul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, de sustinerea presedintiei si a intregii clase politice, a precizat miercuri Dan Voiculescu, presedintele Partidului Conservator, la Forumul Intreprinderilor Mici si Mijlocii.
"Am solicitat presedintelui Traian Basescu o atentie deosebita fata de mediul de afaceri, care este unul dintre pilonii de baza ce vor ajuta Romania sa faca fata concurentei de pe piata Uniunii Europene. De fapt, cred ca nu este nevoie de o pledoarie pentru sustinerea IMM-urilor, acesta fiind un lucru normal, de la sine inteles, in competitia care exista la nivel mondial. Toti trebuie sa fim constienti ca fara un sector puternic al IMM-urilor vor fi probleme la crearea bugetului de stat, la crearea locurilor de munca, la dezvoltarea sociala", a precizat Dan Voiculescu.

Forumul cu tema "Importanta consolidarii capacitatii IMM-urilor in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana" a evidentiat necesitatea unei strategii coerente, cu accent pe dezvoltarea managementului si a inovarii.

Principalele concluzii si recomandari ale forumului s-au referit la necesitatea sustinerii asociatiilor profesionale si patronale in dezvoltarea de servicii destinate membrilor, la diminuarea costului creditului si dezvoltarea sistemului de garantare, la sustinerea orientarii IMM-urilor in faza de initiere a afacerilor in special prin incubatoare de afaceri si tehnologice.

De asemenea, este nevoie de cresterea calitatii actului guvernamental si dezvoltarea serviciilor de e-guvernare si informare a IMM-urilor. Eugen Ovidiu Chirovici, presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie a subliniat, cu acest prilej, ca sustinerea IMM-urilor inovative in special in sistemul de garantare si de capital de risc este o necesitate de grad zero.

In acelasi context, s-a subliniat ca diminuarea taxelor, intr-o prima faza a TVA-ului pentru produsele alimentare de baza, este nu numai necesara ci si recomandata de toti membrii Partidului Conservator, multi dintre acestia aflandu-se in pozitii cheie in dezvoltarea sectorului IMM-urilor.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 927 ori