Dan Voiculescu, audiat la DNA in dosarul santajului Antena 3

Luni, 29 Iulie 2013, ora 11:13
1521 citiri
Dan Voiculescu, audiat la DNA in dosarul santajului Antena 3

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a ajuns luni la sediul DNA, unde urmeaza sa fie audiat in cazul Antena 3 - RCS&RDS.

"Vreau sa-i transmit la modul cel mai serios lui Basescu Traian ca adversitatea noastra politica si de mare notorietate de ani de zile nu trebuie sa afecteze valori fundamentale ale societatii romanesti, cum e familia si mai ales libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni in decembrie", a declarat Dan Voiculescu la intrarea in sediul DNA.

Procurorii anticoruptie au dispus joi extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de persoana juridica SC Antena 3 SA, in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj.

"In cauza penala referitoare la infractiunea de santaj retinuta in sarcina inculpatului Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, cat si cu privire la invinuitii Camelia Voiculescu, George Matiescu si persoanele juridice SC Antena TV Group SA si SC Intact Publishing SRL, ale carei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presa din 30 mai si 11 iulie 2013, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de persoana juridica SC Antena 3 SA in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj", se arata intr-un comunicat remis de DNA.

Potrivit actelor intocmite de procurori, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrans un administrator de la RCS&RDS, Ioan Bendei, sa semneze un contract in conditii prestabilite, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

Pe de alta parte, inculpatul a dispus trimiterea catre partea vatamata si catre alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL si semnate de invinuitul Matiescu, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.

"In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand Antena TV Group au aparut informatii cu privire la compania al carei administrator era partea vatamata, aspect de natura sa-i accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare care sa o vizeze.

Incepand cu 22 aprilie, au fost difuzate pe postul TV Antena 3, sub forma unor stiri, materiale cu caracter denigrator la adresa partii vatamate. In plus, incepand cu data de 9 mai 2013, in scopul mentinerii si amplificarii starii de temere induse partii vatamate, pe postul de televiziune Antena 3 si pe cele apartinand SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata", sustin procurorii.

#audiere Dan Voiculescu DNA, #audiere Voiculescu santaj Antena, #urmarire penala Antena 3, #santaj Antena RCS RDS , #stiri Dan Voiculescu