Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Voiculescu risca 12 ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA

Voiculescu risca 12 ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA


Procurorul de sedinta a cerut joi instantei Tribunalului Bucuresti condamnarea la o pedeapsa cu executare pentru spalare de bani in cazul liderului conservator Dan Voiculescu, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Procurorul a pus in vedere instantei ca pentru infractiunea de folosire a calitatii de presedinte de partid in vederea obtinerii de foloase necuvenite a intervenit prescriptia, in timp ce pentru infractiunea de spalare de bani acest termen nu s-a indeplinit si a cerut condamnarea cu executare plus retinerea sumelor de bani obtinute din savarsirea infractiunilor.

Tribunalul Bucuresti a audiat joi doi martori, respectiv pe Mihai Lazar, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Grivco SA, si pe Laurentiu Lupu, fost sef al Directiei Juridice din cadrul Ministerului Agriculturii.

Mihai Lazar a declarat ca hotararea ca Grivco sa participe la privatizarea ICA a fost luata de Consiliul de Administratie, iar la luarea deciziei a fost prezent si Dan Voiculescu.

"Consiliul de Administratie avea libertate totala de actiune, insa, fiind o hotarare atat de importanta, am decis sa convocam Adunarea Generala a Actionarilor, iar actionarii au decis sa participam la privatizare si au hotarat sa desemneze ca reprezentant la licitatie pe directorul general executiv al Grivco, Sorin Pantis", a spus Lazar.

Laurentiu Lupu a declarat, la randul sau, ca Ministerul Agriculturii a primit o adresa de la Directia Nationala Anticoruptie, in care sa precizeze daca se constituie parte civila.

El a mai explicat ca ministrul Agriculturii din acea vreme, Dacian Ciolos, nu s-a consultat cu el si nici cu alte persoane din cadrul Directiei Juridice in legatura cu constituirea Ministerului Agriculturii ca parte civila.

Instanta urmeaza sa ramana in pronuntare in dosarul privatizarii ICA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1659 ori