Patronatele vad diferit nivelul pentru salariul minim

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 23:56
1370 citiri
Patronatele vad diferit nivelul pentru salariul minim

Patronatele au discutat cu reprezentantii FMI despre salariul minim, subiect la care au avut pareri diferite. Presedintele UGIR-1903 a sustinut ca un salariu minim de 650 de lei ar fi o solutie, in timp ce Dan Matei Agathon a declarat ca un salariu de pana la 715 este acceptabil, potrivit Mediafax.

"Am discutat foarte mult despre salariul minim, ceea ce inseamna o crestere a acestuia. Am spus ca patronatele vor putea sustine un salariu mai mare, este discutabil daca pana la 700 de lei, dar 650 de lei ar fi o solutie.

N-am cerut scaderea contributiilor sociale, am inteles ca in perioada de criza nu putem cere asa ceva, dar anul viitor daca va exista un trend pozitiv o masura de reducere a fiscalitatii pe forta de munca ar ajuta economia", a declarat vineri Ioan Cezar Coraci, presedintele UGIR-1903, dupa intalnirea patronatelor cu delegatia FMI.

Referitor la salariul minim, Dan Matei Agathon, purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), a declarat ca reprezentantii FMI abia acum au inteles de ce sunt mai mai multe salarii minime, respectiv cel din buget, cel din contractul colectiv de munca si cel negociat la nivel de ramura. "A trebuit sa le explicam de ce avem trei salarii minime.

ACPR a sustinut ca un salariu de 650-710-715 lei este acceptabil. Dupa ce au inteles cum e cu salariile minime se pare ca ar putea fi de acord cu cresterea salariului minim", a adaugat Agathon. 

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#patronate, #salariu minim , #stiri Dan Matei Agathon