Patronatele au inteles diferit pozitia FMI privind deficitul bugetar

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 23:53
1361 citiri
Patronatele au inteles diferit pozitia FMI privind deficitul bugetar

Patronatele au inteles diferit pozitia FMI privind deficitul bugetar din 2011, presedintele UGIR-1903, Ioan Coraci, declarand ca Guvernul si BNR ar putea negocia un deficit mai mare, in timp ce reprezentantul ACPR, Dan Matei Agathon, a afirmat ca FMI a spus ca nu negociaza tinta, informeaza Mediafax. 

"Am discutat despre reducerea deficitului bugetar si aici s-a pus problema sustenabilitatii unui deficit mai mare de catre Guvernul Romaniei (...)

Singura chestie a fost ca nu vad (cei de la FMI - n.r.) cum va fi sustinut, finantat, un deficit mai mare, dar parerea mea sincera este ca am facut un pas inainte si am deschis o discutie care va continua in mod clar", a declarat vineri Ioan Cezar Coraci, presedintele UGIR-1903, dupa intalnirea patronatelor cu delegatia FMI.

El a adaugat ca spera ca Guvernul si Banca Nationala a Romaniei sa obtina o tinta mai mare de deficit bugetar pentru 2011 , fata de 4,4% stabilita in acordul cu FMI. De altfel, cresterea deficitului bugetar cu pana la doua puncte procentuale a fost singura propunere a UGIR-1903 la intalnire.

Pe de alta parte, Dan Matei Agathon, purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), a declarat dupa discutiile cu FMI ca reprezentantii institutiei au transmis ca tinta de deficit nu este negociabila.

"Ne-au spus ca tinta de deficit pentru 2011 va ramane 4,4%, chiar mai mult ca este nenegociabila", a spus Agathon.

Reprezentantii patronatelor din Romania au declarat, inainte de intalnirea cu FMI ca vor propune delegatiei institutiei internationale reducerea cotei unice la 10%, a CAS la 41%, TVA la produsele agricole de 5% si o tinta de deficit bugetar pentru 2011 mai mare de 4,4%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#patronate, #fmi, #deficit bugetar, #dan matei agathon , #stiri Dan Matei Agathon