Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patronatele au cerut Guvernului reducerea TVA si a cotei unice

Patronatele au cerut Guvernului reducerea TVA si a cotei unice

Reprezentantii patronatelor au prezentat premierului si ministrului de Finante un studiu de impact privind reducerea fiscalitatii si efectele acesteia asupra relansarii economice, premierul apreciind ca in acest moment nu ar fi oportuna o astfel de solutie, precizeaza NewsIn.

Din partea Aliantei Generale a Patronatelor din Romania, Dan Matei Agathon a solicitat reducerea fiscalitatii prin scaderea nivelului TVA si a cotei unice pentru ca relansarea economiei sa fie mai solida. Acesta a recunoscut insa ca partea guvernamentala a intampinat cu reticente propunerea. 

"Domnul Ialomitianu ne-a spus ca diminuarea fiscalitatii ar perturba stabilitatea macroeconomica, dar ca este dispus sa discute impactul unor eventuale reduceri. Noi nu am cerut reducerea fiscalitatii acum, ci anul acesta", a spus Agathon.

Intrebat, la randul sau, daca vede ca fezabila propunerea, primul-ministru Emil Boc a raspuns: "In acest moment, nu."

Pe de alta parte, ministrul de Finante Gheorghe Ialomitianu s-a aratat dispus sa analizeze alte propuneri venite de la patronate, in cadrul unei discutii cu acestea ce va avea loc, marti, la sediul ministerului, inclusiv aceea ca Guvernul sa participe la cofinantarea proiectelor europene.

De altfel, o disponibilitate similara a aratat si primul-ministru. "Am tinut cont de cateva propuneri ale mediului de afaceri. Una este ca in supermarketuri sa existe un procent de 20-30% din spatiu alocat produselor autohtone.

Propunerea mi se pare corecta, dar va trebui sa fie analizata din perspectiva legislatiei si directivelor europene", a spus Boc adaugand apoi ca a informat patronatele ca vor fi reduse, in mod gradual, in viitorul apropiat, contributiile la angajator.

Presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci a cerut si o intalnire speciala cu ministrul Economiei, in care sa fie analizate modalitatile de stimulare a productiei industriale.

"Singurul tractor care ar putea sa scoata Romania din criza pare a fi industria. Avem comenzi mari, dar nu avem capacitatea sa le onoram. Am cerut ca intalnirea cu ministrul Economiei, Ion Ariton sa reprezinte cu adevarat industria si sa facem o analiza serioasa a motivului pentru care nu reusim sa onoram volumul mare de comenzi primite", a spus Coraci invocand apoi obstacole ca lipsa de lichiditati si arieratele statului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1569 ori
Citeste mai multe desprepatronate guvern cota unica reducerea tva