Patronatele au cerut Guvernului reducerea TVA si a cotei unice

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 17:32
1614 citiri
Patronatele au cerut Guvernului reducerea TVA si a cotei unice

Reprezentantii patronatelor au prezentat premierului si ministrului de Finante un studiu de impact privind reducerea fiscalitatii si efectele acesteia asupra relansarii economice, premierul apreciind ca in acest moment nu ar fi oportuna o astfel de solutie, precizeaza NewsIn.

Din partea Aliantei Generale a Patronatelor din Romania, Dan Matei Agathon a solicitat reducerea fiscalitatii prin scaderea nivelului TVA si a cotei unice pentru ca relansarea economiei sa fie mai solida. Acesta a recunoscut insa ca partea guvernamentala a intampinat cu reticente propunerea. 

"Domnul Ialomitianu ne-a spus ca diminuarea fiscalitatii ar perturba stabilitatea macroeconomica, dar ca este dispus sa discute impactul unor eventuale reduceri. Noi nu am cerut reducerea fiscalitatii acum, ci anul acesta", a spus Agathon.

Intrebat, la randul sau, daca vede ca fezabila propunerea, primul-ministru Emil Boc a raspuns: "In acest moment, nu."

Pe de alta parte, ministrul de Finante Gheorghe Ialomitianu s-a aratat dispus sa analizeze alte propuneri venite de la patronate, in cadrul unei discutii cu acestea ce va avea loc, marti, la sediul ministerului, inclusiv aceea ca Guvernul sa participe la cofinantarea proiectelor europene.

De altfel, o disponibilitate similara a aratat si primul-ministru. "Am tinut cont de cateva propuneri ale mediului de afaceri. Una este ca in supermarketuri sa existe un procent de 20-30% din spatiu alocat produselor autohtone.

Propunerea mi se pare corecta, dar va trebui sa fie analizata din perspectiva legislatiei si directivelor europene", a spus Boc adaugand apoi ca a informat patronatele ca vor fi reduse, in mod gradual, in viitorul apropiat, contributiile la angajator.

Presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci a cerut si o intalnire speciala cu ministrul Economiei, in care sa fie analizate modalitatile de stimulare a productiei industriale.

"Singurul tractor care ar putea sa scoata Romania din criza pare a fi industria. Avem comenzi mari, dar nu avem capacitatea sa le onoram. Am cerut ca intalnirea cu ministrul Economiei, Ion Ariton sa reprezinte cu adevarat industria si sa facem o analiza serioasa a motivului pentru care nu reusim sa onoram volumul mare de comenzi primite", a spus Coraci invocand apoi obstacole ca lipsa de lichiditati si arieratele statului.

Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
Florin Andrei, analist fiscal, fost secretar de stat în Guvern, în 2021, trage semnalul de alarmă. Guvernul PSD+PNL va introduce și va majora noi taxe și impozite. Marcel Ciolacu are nevoie de...
Proiectul prin care Guvernul oferă 50.000 de euro, aspru contestat de un cunoscut economist: „Unul dintre cele mai proaste din lume”
Proiectul prin care Guvernul oferă 50.000 de euro, aspru contestat de un cunoscut economist: „Unul dintre cele mai proaste din lume”
Pe de-o parte, Guvernul PSD+PNL susține că sprijină IMM-urile românești, prin programe precum Start-Up Nation. Pe de altă parte, introduce și majorează taxe și impozite la foc automat....
#patronate, #guvern, #cota unica, #reducerea tva , #stiri Dan Matei Agathon

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  5. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  6. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”