"Micul Monaco" isi vinde emblema - Cine a pus ochii pe Cazinoul din Constanta

Marti, 17 Mai 2011, ora 19:07
2628 citiri
"Micul Monaco" isi vinde emblema - Cine a pus ochii pe Cazinoul din Constanta

Radu Mazare, primarul din Constanta, a anuntat ca este dispus sa vanda cazinoul din Constanta. "El din pacate se cam degradeaza, pentru ca noi nu avem bani sa il renovam. Cu cat putem sa il vindem mai repede, cu atat mai bine" , a precizat edilul, pentru Bloombiz. Pe de alta parte, Dan Matei Agathon, fostul ministru al Turismului, se declara sceptic ca vor veni "investitorii primaverii", in plina criza.

"Degeaba am o cladire care sa arate foarte bine dar sa nu fie functionala. Israelienii ar fi fost foarte buni, pentru ca ar fi adus jucatori israelieni. Dar pot fi si turcii sau arabii si altii", a spus Radu Mazare.

Compania israeliana, QueenCo Leisure International, a renuntat la cazinou pentru ca "a fost zdruncinata putin de recesiunea mondiala si pentru ca economia romaneasca si turismul romanesc merg extraordinar de bine", a mai declarat Radu Mazare.

In opinia lui Mazare, cazinoul nu intra in competenta primariei si chiar daca va fi vandut, "nu il va lua nimeni de acolo".

Primarul din Constanta sustine ca nu se justifica o investitie de 7 milioane de euro pe care sa o recupereze in 30 de ani si ca israelienii au preferat sa investeasca in alta parte.

Contractul cu firma israeliana a fost semnat in 2007 si presupunea concesionarea cazinoului pe 49 de ani, cu drept de prelungire, municipalitatea urmand sa primeasca anual 140.000 de euro.

Firma din Israel mai detine in Romania cazinoul Palace precum si restaurantul Casa Vernescu.

Radu Mazare a mentionat ca pentru moment nu are niciun cumparator si ca nu stie exact la ce pret va fi evaluat cazinoul.

Dan Matei Agathon, fostul ministru al Turismului, nu crede ca vor veni prea curand "investitorii primaverii", in plina criza, sa cumpere un simbol al Constantei, care nu aduce, momentan, decat pierderi.

"S-au mai incercat cateva tentative de a face ceva acolo. Eu il pusesem, impreuna cu alte patru cazinouri semnificative din Romania, intr-un proiect intial, <>. Incercam sa aduc un brand din afara, american si sa le utilizeze pe toate cinci odata. Nu a iesit, pentru ca erau spatii foarte mari si pentru ca fiecare cazinou apartinea primariilor, care nu voiau sa faca nimic", a explicat Dan Matei Agathon.

Agathon este de parere ca singura solutie pentru exploatarea acestui obiectiv turistic este transformarea intr-un restaurant.

"Un restaurant de lux, sub o franciza de afara. Este un restaurant care se preteaza la o atmosfera retro si la doamne in rochii lungi", apreciaza fostul ministru. In schimb, un restaurant fast food ar"inchide subiectul".

De asemenea, Cazinoul din Constanta ar trebui introdus obligatoriu in programul de Croaziere pe Dunare, pentru ca turistii care vin pe vasele de la Viena sa se poata opri, "in drumul lor spre Murfatlar", intr-o zona de exceptie, cu "aer de Monaco".

"Daca odinioara Bucurestiul era Micul Paris si eu pot sa zic despre Constanta ca este Micul Monaco", subliniaza Agathon.

Acesta aminteste ca trebuie obligatoriu pastrat aspectul exterior, in cazul in care cazinoul va fi vandut.

"Licitatie cu strigare, internationala si cu clauza clara ca nimeni nu are voie sa miste un deget la exterior. Daca il vor cumpara, pentru ca sunt cam sceptic ca vor veni acum, <> in plina criza, sa cumpere cazinoul", precizeaza Agathon.

Viceprimarul din Constanta, Decebal Fagadau a declarat, pentru EVZ ca ar mai fi alte doua solutii pentru salvarea cladirii aflate pe lista monumentelor istorice protejate, in afara de varianta vanzarii: concesiunea prin licitatie internationala sau atragerea de fonduri europene. Ultima varianta ar ajuta numai la reabilitarea imobilului.

Decebal Fagadau mai spune ca investitorul strain s-a plans de supraimpozitarile impuse de statul roman pentru jocurile de noroc.

"Nu era o problema financiara de a investi in Cazinou, dar nu putea sa scoata bani din exploatarea lui".

"Pentru a putea face o evaluare pertinenta la un cazinou, hotel sau restaurant trebuie sa vezi exact bilantul si sa vezi ce venituri genereaza", precizeaza Igor Postovanu, broker imobiliar.

Momentan, primarul din Constanta recunoaste ca nu a primit nicio oferta de cumparare, pentru cazinou, dar precizeaza ca in clipa in care va avea un investitor interesat, va programa o evaluare si va incepe procedurile pentru vanzare.

"As spune un pret atat de mare, incat sa nu ni-l ia nimeni, dar as cauta solutiile financiare de salvare, pentru ca daca ramane asa, in paragina, vorbim de o fosta emblema a Constantei", concluzioneaza Agathon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#cazino constanta, #cazinou, #dan matei agathon, #radu mazare, #turisti, #vacanta, #vanzare cazinou constanta , #stiri Dan Matei Agathon