2 hoteluri din Baile Herculane, scoase la licitatie

Vineri, 07 Mai 2010, ora 13:38
4388 citiri
2 hoteluri din Baile Herculane, scoase la licitatie

Hotelul Roman de doua stele si hotelul Afrodita, in prezent inchis, din statiunea balneara Baile Herculane aflata in judetul Caras-Severin, vor fi scoase la vanzare printr-o licitatie ce va avea loc pe 14 mai, din cauza datoriilor acumulate la stat de actionarul lor, potrivit NewsIn.

"Decizia de vanzare a celor doua hoteluri a fost luata de Directia de Finante din Caras-Severin. Cele doua hoteluri apartin societatii Hercules, unde actionar este firma Argirom (controlata de omul de afaceri Iosif Armas, n.r.).

Datoriile SC Hercules sunt de 2,5 milioane euro catre bugetul de stat, care s-au strans in ultimii cinci ani, nu au platit taxe, TVA, impozite", a declarat pentru NewsIn primarul orasului-statiune, Nicusor Vasilescu.

Acesta a precizat ca pentru hotelul Roman pretul de pornire este de 11 milioane lei, iar pentru hotelul Afrodita licitatia va porni de la aproximativ 8,2 milioane lei.

"Daca nu se prezinta nimeni, Ministerul Finantelor Publice va anunta imediat o alta licitatie", a adaugat primarul din Baile Herculane, Nicusor Vasilescu.

Unitatile de cazare din Baile Herculane, care erau in posesia statului, au fost privatizate in august 2001, in perioada in care ministru al turismului era Dan Matei Agathon.

In prezent, in statiune nu mai exista hoteluri cu capital de stat.

Toate unitatile de cazare care au apartinut intreprinderilor de stat (fosta Intreprindere Balneara si de Turism Herculane - IBTH si Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania- UGSR) sunt acum in proprietatea Hercules Argirom Group (detinuta de omul de afaceri Iosif Armas) si SC Sind Romania SRL.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, declara la sfarsitul lunii martie, la deschiderea Targului de Turism al Romaniei, ca in acest an va lansa un proiect-pilot pentru statiunea Baile Herculane, prin care statul vrea sa salveze statiunea "atat de cunoscuta pe vremuri".

Ministrul a mai spus totodata ca, in acest sens, vrea sa atraga investitori privati in statiune, pentru "a salva un obiectiv turistic strategic pentru Guvern".

Elena Udrea preciza atunci ca in Baile Herculane exista proprietati aflate la o companie privata "care nu a investit nimic acolo si privatizarea a fost realizata dupa alte criterii decat cele in interesul turismului".

Altfel, primarul orasului-statiune Nicusor Vasilescu declara anterior ca numarul de turisti din Baile Herculane a scazut in ultimii trei-patru ani cu cel putin 20%, din cauza faptului ca o parte din hotelurile vandute au fost scoase din circuitul turistic si nu s-au facut investitiile necesare.

"Hotelurile societatii Hercules - Argirom Group au ajuns intr-un asemenea hal de degradare, incat au fost scoase din circuitul turistic. Este vorba de hotelurile Minerva, Afrodita, Diana, precum si de cele din centrul istoric al orasului, adica Hotelul Traian, care apartine Ministerului Sanatatii, Decebal si Apollo, Pavilioanele 5 si 6, care sunt inchise de cativa ani", spunea anul trecut primarul Nicusor Vasilescu.

Baile Herculane are in prezent circa 5.300 de locuitori. Numarul turistilor care au vizitat in cursul anului 2009 statiunea balneara Baile Herculane, aflata in judetul Caras-Severin, a fost de circa 278.000, in scadere cu peste 13% fata de 2008, respectiv 321.000.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#hotel, #roman, #afrodita, #licitatie , #stiri Dan Matei Agathon