Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tranzactiile cu actiuni Unirea Shopping Center, suspendate

Tranzactiile cu actiuni Unirea Shopping Center, suspendate

Asigurare-Reasigurare Astra (ATRA) si Unirea Shopping Center (SCDM), controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, au solicitat Bursei de Valori suspendarea de la tranzactionare, intrucat detin informatii privilegiate legate de o procedura juridica recent initiata, insa datele nu sunt complete, relateaza Mediafax.

Bursa de Valori a decis sa opreasca tranzactiile cu cele doua actiuni.

"Avand in vedere ca detinem informatii privilegiate, cu caracter strict confidential, si care daca ar fi cunoscute de public ar influenta in mod negativ pretul de tranzactionare al unei actiuni emise de societate, in scopul prevenirii folosirii acestor informatii inainte ca acestea sa devina publice, va solicitam suspendarea de la tranzactionare a actiunilor emise pe o perioada determinata, pana la clarificarea situatiei (...)

Mentionam ca informatiile detinute in prezent au legatura cu o procedura juridica recent initiata, despre care nu detinem date complete in vederea raportarii si informarii corecte a pietei de capital", se spune in solicitarile transmise de Asigurare-Reasigurare Astra si de Unirea Shopping Center, luni, Bursei de Valori Bucuresti.

In solicitari se precizeaza ca dupa ce vor avea informatii complete despre situatie companiile vor transmite raportarile la Bursa.

Solicitarea din partea Asigurare-Reasigurare Astra este semnata de presedintele Directoratului, Radu Mustatea, iar documentul transmis de Unirea Shopping Center este semnat de presedintele CA, Carmen Adamescu. Ea este sotia omului de afaceri Dan Adamescu.

Sotii Adamescu controleaza, prin firma The Nova Group Investments Romania, 72,68% din actiunile Astra si, respectiv, 74,16% din titlurile Unirea Shopping Center. In actionariatul Astra se regaseste si grupul financiar austriac Uniqa, cu 27% din titluri.

Potrivit celor mai recente raportari, printre actionarii Unirea Shopping Center se numara si SIF Muntenia (SIF4), care are 10% din actiuni.

Cotatia actiunilor Unirea Shopping Center a scazut in sedinta bursiera de luni cu 4,4%, la 87 lei, iar cea mai recenta tranzactie cu titlurile Astra a fost efectuata la 3 noiembrie, cand pretul a avansat cu 0,62%, la 1,62 lei.

La aceste cotatii, Unirea Shopping Center are o capitalizare de 259 milioane lei, iar valoarea de piata a Astra este de 117,3 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1450 ori