Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dan Adamescu vinde participatia de 16,03% din capitalul Generali

Dan Adamescu vinde participatia de 16,03% din capitalul Generali

Generali Holding Vienna a cumparat de la Astra Asigurari participatia de 16,03% din capitalul Generali Asigurari, in prezent operaiunea fiind supusa aprobarii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, informeaza NewsIn.

"Astra Asigurari a notificat astazi BVB referitor la incheierea contractului de vanzare-cumparare intre Astra Asigurari si Generali Holding Vienna, pentru vanzarea pachetului de 207.498.174 actiuni, avand o valoare nominala de 0,10 lei fiecare si o valoare totala de 20.749.817,40 lei.

Potrivit companiei, in prezent operatiunea este supusa aprobarii CSA, conform prevederilor legale in domeniul pietei asigurarilor.

Inca din 2001, cand Dan Adamescu a preluat participatia de 16,03% din Astra Asigurari, au existat numeroase negocieri pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut la Generali, insa actionarii nu au cazut de acord din cauza pretului.

Potrivit presedintelui Astra Asigurari, Radu Mustatea. tranzactia urmeaza sa fie autorizata si avizata de Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor.

Acesta a adaugat, pentru ZF, ca este o simpla coincidenta faptul ca Nova Trade a cumpara ieri pachetul de 27% din Astra de la Uniqa.

In ceea ce priveste pretul, Mustatea a precizat ca un multiplu de 1,5 prime brute ar fi un pret bun.

Un multiplu de 1,5 fata de primele brute subscrise de circa 100 milioane de euro de Generali in 2010, reprezinta 24 de milioane de euro, bani pe care Dan Adamescu ar fi putut sa ii incaseze in urmare vanzarii pachetului de actiuni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2040 ori