Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Astra Asigurari si-a triplat profitul in primele noua luni

Astra Asigurari si-a triplat profitul in primele noua luni

Astra Asigurari a inregistrat un profit net de 4,18 milioane lei in primele noua luni, in crestere cu 218% fata de cel din aceeasi perioada din 2008, in timp ce primele brute suscrise au sporit cu 22% fata de acelasi interval din 2008, a anuntat joi compania, precizeaza NewsIn.

In primele noua luni din 2008, Astra Asigurari inregistrase un profit net de 1,313 milioane lei, in timp ce primele brute subscrise au fost de 500,39 milioane lei.

Astra Asigurari a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 611,378 milioane lei in primele noua luni, din care 604,16 milioane lei reprezinta afacerile generate de segmentul de asigurari generale.

Pe segmentul de asigurari de viata, compania a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise de 47% fata de trimestrul al treilea din 2008, pana la 7,2 milioane lei.

"Obiectivele pe care ni le-am propus pe termen lung sunt mentinerea pozitiei in topul primelor trei companii din piata de profil, consolidarea pozitiei de lider pe segmentele aviatie, maritim si property, profesionalizarea retei de vanzari si cresterea calitatii serviciilor furnizate asiguratilor", a declarat presedintele directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea.

Daunele platite de companie au crescut in trimestrul al treilea din acest an cu 16 % fata de trimestrul al treilea din 2008, de la 201 milioane lei la 232 milioane lei. Ponderea cea mai mare a daunelor o au cele care decurg din activitatea de asigurari generale.

Compania este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul grupului Nova Trade, ce detine 72,7% din actiunile asiguratorului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1159 ori
Citeste mai multe despreastra asigurari profit