Adamescu, cel mai bogat de pe Bursa

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 10:16
1507 citiri
Adamescu, cel mai bogat de pe Bursa

Dan Adamescu si fratii Emil si Marius Cristescu au luat locul lui Ovidiu Tender si Gheorghe Calburean, ocupand primele pozitii in topul celor mai bogati 60 de oameni de pe Bursa.

Tender si Calburean au fost doi dintre cei mai bogati proprietari de companii listate in 2007.

In prezent insa, detinerile lui Dan Adamescu la Unirea Shopping Center, Flamingo si Astra Asigurari valoreaza pe Bursa 51,1 milioane euro, plasandu-l pe omul de afaceri pe primul loc in top.

Fratii Cristescu, care controleaza impreuna actiuni la companiile din grupul Bega, in valoare de 50,5 milioane de euro, se afla acum pe locul doi, informeaza Business Standard.

Ovidiu Tender pierde teren, detinand in prezent titluri cu o valoare de 27,7 milioane de euro, dupa ce, la inceputul anului 2008, omul de afaceri a vandut 70% din titlurile Atlas Gip.

Scaderile de pe Bursa, care au inceput in urma cu aproape doi ani, au redus considerabil averea investitorilor, in conditiile in care doar 12 oameni de afaceri mai detin actiuni de peste 10 mil. euro, conform unei analize Business Standard.

Astfel, primii zece oameni de pe Bursa controleaza actiuni in valoare de 240 milioane de euro, in top aparand nume noi precum Stefan Radulescu, actionarul majoritar al SMC Prefabricate pentru Constructii. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, # investitori, # companie, # titluri, # bursa , #stiri Dan Adamescu