Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actualitatea CERF: Topex

Actualitatea CERF: Topex

Topex, producator autohton de echipamente carrier class Next Generation Network, impreuna cu Redline Communications, leader mondial in furnizarea de retele WiMAX de access wireless broadband, prezinta la CERF 2006 solutia comuna IP, end-to-end, pentru furnizarea serviciilor de voce, video si date, bazata pe tehnologie WiMAX.

In acest parteneriat, Topex aduce indelungata sa experienta in dezvoltarea echipamentelor de infrastructura de retea pentru VoIP, incluzand softswitch-uri si media gateways. Redline Communications, prima companie din lume care a primit WiMAX Forum CertificationA™ pentru un sistem WiMAX complet, vine cu o experienta consistenta in implementarea retelelor de access wireless broadband.

In cadrul solutiei, nivelele backhaul si last mile sunt acoperite de produsele Redline. Switching-ul apelurilor de voce si video, interconectarea cu alte retele si echipamentele de la nivelul clientului final sunt asigurate de catre Topex prin suita sa de echipamente NGN. Elementul esential in solutia Topex este produsul Topex multiSWITCH. El este completat de gama Topex Media Gateway care asigura interfata intre traficul pe IP si retelele TDM (mobil sau fix). Lor li se adauga router-ele Topex Double Wireless. Cu arhitectura sa deschisa, Topex multiSWITCH ofera operatorilor o flexibilitate ideala in dezvoltarea solutiilor personalizate. Produsele din familia Media Gateway acopera toate protocoalele de semnalizare importante (SIP, H232, SS7, ISDN, R2) permitand interconectarea perfecta a operatorilor cu diferite retele TDM si IP. Avand o scalabilitate larga, pornind de la un canal de voce pana la grupuri de trunchiuri de E1, gama Topex Media Gateway asigura implementarea solutiei in infrastructura deja existenta a utilizatorilor. Ca urmare a succesului obtinut cu Router-ele Topex WiFi HSDPA si UMTS-TDD, demonstrat la CeBIT 2006, Topex integreaza in solutie versiunea WiMAX a router-ului sau WiFi.

Prin aceasta colaborare, cele doua companii aduc pe piata o solutie cu adevarat inovatoare, o alternativa valoroasa pentru toti cei implicati in industria telecomunicatiilor. Rezultatul cooperarii reprezinta un progress important pe piata solutiilor de access wireless broadband. Se asteapta ca solutia sa genereze un interes substantial in randul furnizorilor de servicii de telefonie si integratorilor de soltii IT&C.

Kevin Suitor, VP Business Development Redline mentioneaza: A"Aceasta solutie de voce peste WiMAX ofera operatorilor un avantaj competitiv deosebit de valoros, cu precadere in pietele emergente unde retelele de cupru sunt inexistente. Solutia noastra comuna furnizeaza un sistem de voce bazat pe IP, cu scalabilitate mare, care aduce elementul de diferentiere in oferta utilizatorilorA"

Solutia se adreseaza operatorilor de servicii de comunicatii si integratorilor de solutii IT&C. Acestia pot beneficia acum de o solutie completa WiMAX triple play pentru a putea raspunde clientilor si abonatilor lor. Datorita scalabilitatii infrastructutii Topex NGN, utilizatorii solutiei pot sa dimensioneze costurile investitiei in concordanta cu ritmul de crestere al numarului de abonati sau al traficului.

Dan Adamescu, CEO Topex declara: A"Luand in considerare actuala orientare a operatorilor catre solutii IP mobil pentru servicii integrate de voce, video si date, consideram ca impreuna cu Redline Communications aducem pe piata solutia potrivita la momentul potrivit. Numerosii ani de experienta de succes ai ambelor companii confirma calitatea intregii solutii promovate.A"

Solutia este prezentata intre 3 - 7 mai, la CERF 2006, in standul Topex, 6028, Hala 16-17.

PC Forum

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1111 ori