Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarii minoritari Ardaf contesta decizia tribunalului privind anularea unei majorari de capital

Actionarii minoritari Ardaf contesta decizia tribunalului privind anularea unei majorari de capital

Fondurile de investitii Clairmont Holdings si Leo Overseas, actionari minoritari ai Ardaf, au formulat apel la sentinta Tribunalului Bucuresti prin care a fost respinsa cererea de anulare a unei hotarari a actionarilor Ardaf de majorare a capitalului social cu 47 milioane lei.

In proces este implicata si firma Nova Trade, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, in calitate de intervenient in favoarea fondurilor de investitii, potrivit unui comunicat al Ardaf transmis, marti, Bursei, precizeaza Mediafax.

La primul termen de judecata, care a avut loc luni, reclamantii au depus motivele de apel, iar instanta a dispus un nou termen de judecata pentru 12 noiembrie 2009.

Tribunalul Bucuresti a respins, la inceputul lunii aprilie, actiunea de anulare a hotararii de majorare a capitalului social a celor doua fonduri de investitii.

In octombrie 2008, actionarii Ardaf au hotarat majorarea capitalului social cu 47 milioane de lei, la 119 milioane de lei, operatiunea fiind contestata de Clairmont Holdings si Leo Overseas, care detin participatii sub 5% in capitalul social al Ardaf.

Operatiunea s-a incheiat, iar capitalul Ardaf a fost majorat cu 37 milioane lei, de la 72 milioane lei la 109 milioane lei, dupa ce actionarii au subscris 78,7% din titlurile emise.

Ardaf este controlata de Iberian Structured Investments BV, societate inregistrata in Olanda, care detine 81,99% din titlurile societatii de asigurari.

La randul ei, Iberian Structured Investments BV este controlata integral de Generali PPF Holding, societate infiintata in luna iulie 2007 prin unificarea operatiunilor in Europa Centrala si de Est ale Generali (Italia) si PPF Investment (Cehia). Generali detine 51% din Generali PPF Holding.

Actiunile Ardaf au stagnat la 0,109 lei pe actiune, in sedinta de luni, iar la acest pret capitalizarea asiguratorului se ridica la 118,8 milioane lei.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 976 ori
Citeste mai multe despreactionari ardaf capital majorare