Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Videanu vrea sa atraga investitii Daimler in Romania

Videanu vrea sa atraga investitii Daimler in Romania

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, si conducerea concernului Daimler au discutat la Stuttgart despre noi posibilitati de investitii in Romania si au evaluat rezultatele obtinute de firma germana in investitia de la Cugir, in componente auto, informeaza NewsIn.

De asemenea, Adriean Videanu s-a intalnit si cu premierul landului Baden-Württemberg, Stefan Mappus, cu care a analizat evolutia cooperarii bilaterale, "remarcand importanta incheierii unui parteneriat strategic intre Romania si landul Baden-Württemberg in vederea intensificarii si diversificarii relatiilor economice", potrivit unui comunicat emis marti de Ministerul roman al Economiei.

Ministrul roman si premierul landului Baden-Württemberg au discutat totodata despre necesitatea cooperarii in atragerea fondurilor europene pe proiecte economice concrete si inlesnirea contactelor dintre mediile de afaceri, in scopul cresterii comertului exterior.


"Ministrul Adriean Videanu a apreciat contributia IMM-urilor din Baden-Württemberg la reformarea si retehnologizarea sectorului industrial din Romania in domenii de varf", informeaza ministerul.


Adriean Videanu participa, in perioada 7-8 iunie, in Germania, la lucrarile celei de a VI-a sesiuni a Comisiei Mixte Guvernamentale de cooperare economica Romania - Baden Württemberg.


Din delegatia romana condusa de ministrul Adriean Videanu mai fac parte reprezentanti ai altor sapte institutii guvernamentale care deruleaza proiecte cu parteneri din aceasta zona a Germaniei.


Din cele 17.500 de companii germane inmatriculate in Romania, cu un volum al capitalului investit de aproximativ 3,1 miliarde euro, circa 25% provin din Baden Württemberg.


Unele dintre cele mai importante sunt Wittenstein, investitor in productia de masini unelte in Sibiu (la Sura Mica), Marquardt, investitor automotiv la Sibiu, ROB, investitie high tech, productie circuite integrate la Brasov si concernul Daimler(investitor automotiv Cugir).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1453 ori
Citeste mai multe despredaimler investiii romania videanu