Vehiculele electrice si hibride, vedetele salonului de la Paris

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 17:16
1261 citiri
Vehiculele electrice si hibride, vedetele salonului de la Paris

Constructorii de automobile si componente s-au reunit, joi, la salonul auto de la Paris, pentru a pregati iesirea din criza cu zeci de modele noi, vedetele fiind vehiculele electrice si hibride, relateaza AFP, citat de Mediafax.

La expozitie sunt asteptate peste 300 de marci din 20 de tari, care vor prezenta modele stralucitoare, precum decapotabila Ferrari SA Aperta, limitata la 80 de exemplare, sau automobile Citroen si Renault, realizate in colaborare cu companiile de moda Lacoste si Miss Sixty.

Mercedes va prezenta noua generatie de automobile coupe cu patru usi CLS, Ford noul Focus ST (care va fi lansat in 2012).

Peugeot va prezenta modelul 508, succesorul automobilului 407, iar Citroen noul C4.

Inasprirea regulilor privind emisiile poluante si incertitudinile legate de pretul petrolului exercita presiuni permanente asupra industriei de automobile.

Constructorii continua din acest motiv sa investeasca masiv in tehnologii noi, pentru reducerea consumului de carburanti si a emisiilor de dioxid de carbon, iar vehiculele electrice au devenit astfel vedetele salonului de la Paris.

Potrivit miliardarului Vincent Bollore, al carui grup omonim va prezenta modelul electric Blue Car, automobilele electrice vor ajunge rapid sa reprezinte 10%-15% din piata mondiala.

Dieter Zetsche, presedintele Daimler, estimeaza ca vanzarile de masini electrice vor atinge circa 5% din totalul la nivel mondial in 2020.

Renault isi completeaza gama cu berlina Fluence ZE (emisii zero), vehiculul comercial compact Kangoo Express ZE, asteptat in 2011, si versiunea aproape finala a conceptului Zoe, urmasul automobilului Clio.

Peugeot a inceput comercializarea automobilelor de oras iOn, iar Citroen a prezentat masina C-Zero, derivata din Mitsubishi i-Miev.

Citroen expune totodata vehiculul utilitar electric Berlingo.

Nissan vine la Paris cu berlina electrica Leaf et Smart, care va fi disponibila in 2012.

Producatorul sud-coreean Kia prezinta masina electrica Pop, surprinzatoare prin forma geamurilor laterale si a acoperisului cu geam.

Si Chevrolet s-a prezentat cu patru noi modele, intre care si masina electrica Volt, pentru consolidarea pozitiei sale in Europa.

"Am trecut de la masinile electrice in faza de concept la unele care pot fi cumparate", a subliniat Carlos da Silva, analist la compania IHS Global Insight, pentru care salonul de la Paris este prima expozitie mondiala la care exista cinci sau sase vehicule de acest tip.

Concomitent, vehiculele hibride continua sa evolueze spre modele de dimensiuni mai mici, in cazul Toyota si Honda, in timp ce Peugeot a optat pentru lansarea in 2011 a unui vehicul diesel-electric.

Afectata grav in 2009 de criza economica si financiara mondiala, industria auto mizeaza totodata si pe dezvoltarea pietelor emergente cu crestere exploziva, precum China, pentru a compensa stagnarea si concurenta intensa din Europa, unde constructorii anticipeaza un declin de 7% al vanzarilor in acest an.

Salonul auto de la Paris va fi deschis publicului in perioada 2-17 octombrie. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#auto, #electrice, #hibride, #paris, #salon, #vehicule , #stiri Daimler