Vanzarile Mercedes au atins un nivel record in 2007, datorita succesului modelului C-Class

Marti, 08 Ianuarie 2008, ora 12:22
1163 citiri
Vanzarile Mercedes au atins un nivel record in 2007, datorita succesului modelului C-Class

Vanzarile diviziei de lux a Daimler AG, Mercedes-Benz Cars, au crescut cu 2% in 2007, pana la un nivel record de putin sub 1,29 milioane unitati, datorita succesului modelului Mercedes-Benz C-Class si utilitarelor sport, informeaza Reuters.

Vanzarile brandului Mercedes-Benz au crescut cu 3,2% la 1,19 milioane unitati, a anuntat marti producatorul german. Livarile modelului mini Smart au scazut cu 10,3%, la 100.600 unitati.

In ceea ce priveste performantele brandului super-lux de limuzine Maybach, Mercedes a anuntat vanzarea a 400 de unitati.

"In 2007 am pus bazele unui cadru menit a sustine cresterea sustenabila a profitului mai ales prin lansarea noilor modele Mercedes-Benz C-Class si Smart for two", a declarat directorul executiv al grupului, Dieter Zetsche.

Mercedes a lansat o noua versiune a modelului C-Class la sfarsitul lunii martie 2007, model prin care doreste sa recastige locul intai pierdut in fata rivalilor de la BMW, a carui noua campanie de lansare de noi modele a propulsat-o in fata celor de la Mercedes-Benz Cars.

BMW a castigat deja batalia pentru anul 2007, dupa ce vanzarile grupului au crescut cu 8,3%, la 1,35 milioane unitati pentru primele 11 luni ale anului trecut, conform Reuters.

Daimler a vandut 261.500 automobile Mercedes C-Class in 2007, in crestere cu 57%, mizand pe lansarea unui nou model spre sfarsitul anului curent, pentru a beneficia de elanul obtinut.

Vanzarile SUV-urilor Mercedes-Benz au crescut cu 6%, la 180.100 unitati in 2007, transformand acest brand in cel mai de succes in Europa Occidentala si Germania.

Modelul Smart for two a inregistrat o crestere de 43% a vanzarilor, la 97.200 unitati. Modelul va fi lansat in cursul acestei luni pe piata americana.

"Interesul crescut al consumatorilor americani pentru automobile eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil fac din Smart for two un model ideal pentru principala piata automobilistica din lume", a declarat compania, adaugand ca peste 75.000 de persoane s-au inscris deja pentru a primi informatii si de a fi alesi pentru testarea noului model.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...