Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Scadere a profitului trimestrial inregistrata de Daimler

Scadere a profitului trimestrial inregistrata de Daimler
Profitul net al constructorului auto Daimler AG, a scazut cu 25% in al doilea trimestru, ajungand la 1,39 miliarde euro pe fondul incetinirii cresterii economice la nivel mondial, scumpirii materiilor prime si aprecierii euro, conform unui comunicat al companiei. Veniturile companiei au crescut cu 6%, la 25,4 miliarde, in perioada analizata. Vanzarile totale ale companiei au crescut cu 10% fata de al doilea trimestru din 2007, la 566.500 unitati. In aceeasi perioada a anului trecut, profitul companiei urcase la 1,85 miliarde euro.


Castigurile inainte de taxe si impozite  au scazut in al doilea trimestru cu 4%, echivalent cu 2,05 miliarde euro, mai putin decat se estima. Piata prevedea castiguri inainte de taxe si impozite de 1,99 miliarde euro, potrivit estimarilor Reuters."In cadrul previziunilor, grupul Daimler estimeaza castiguri inainte de taxe si impozite din operatiunile curente de peste 7 miliarde euro in 2008", a anuntat comoania in cadrul unui comunicat, ceea ce a dus la o depreciere accentuata a actiunilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 731 ori