Porsche se vinde mai bine in China decat in Germania

Luni, 15 Iunie 2009, ora 12:02
1704 citiri
Porsche se vinde mai bine in China decat in Germania

Porsche SE a anuntat astazi ca piata chineza ar putea deveni in urmatorii trei ani cea de-a doua ca marime pentru constructorul auto, depasind astfel Germania. Anuntul vine in contextul cresterii salariilor si cererii pentru modelul sedan sport Panamera, in valoare de 260.000 dolari, scrie Bloomberg.

"Toti producatorii auto de lux au o performanta buna pe piata din China", a declarat Helmut Broeker, seful diviziei Porsche din China, preluat de NewsIn. Anul trecut, piata chineza a fost cea de-a treia ca marime pentru producatorul auto, dupa ce in 2006 fusese pe locul 15.

Porsche planuieste sa creasca numarul dealerilor din China si sa mute sediul central la Shanghai, capitala financiara a Chinei, pentru cresterea vanzarilor.

Audi AG, Jaguar Land Rover si Mercedes-Benz, detinut de Daimler AG, vor de asemenea sa contracareze scaderea cererii de pe piata europeana  si americana prin cresterea vanzarilor in China.

"Piata din China reprezinta o speranta pentru producatorii auto de lux precum Porsche. Chiar si in mijlocul crizei financiare actuale, cei mai bogati oameni din China au fost mai putin afectati decat cei din Europa sau Statele Unite", a spus un analist.

Vanzarile auto din China au scazut cu 14% anul acesta, fata de scaderea cu 37% de pe piata americana, in contextul in care un pachet de stimuli fiscali de 4.000 miliarde yuani a sprijinit revenirea cresterii celei de-a treia economii mondiale.

Vanzarile Porsche au crescut cu 3% in primele cinci luni, la 3.174 autovehicule. Numai in mai, vanzarile producatorului de top au crescut cu 44%, la 900 vehicule, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Anul acesta, vanzarile companiei pe piata americana au scazut cu 27% in primul trimestru, iar cele de pe piata britanica cu 36%, dupa ce recesiunea mondiala a dus la disponibilizari majore in industria bancara si nu numai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#porsche, # china, # germania, # audi, # mercedes , #stiri Daimler