Planurile Daimler de extindere in Romania

Luni, 28 Martie 2011, ora 23:12
2311 citiri
Planurile Daimler de extindere in Romania

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a vizitat uzina de motoare Daimler din Berlin, unde a discutat cu oficialii grupului despre posibilitatea de extindere a proiectelor Daimler in tara noastra, potrivit Newsin.

"La uzina Daimler, discutiile s-au axat pe investitiile existente ale Grupului Daimler in Romania si pe posibilitatea de extindere a proiectelor Daimler in tara noastra.

Dupa vizitarea uzinei, ministrul Ion Ariton a fost invitat sa efectueze un drive-test cu autoturismul electric Smart-E, produs de compania Daimler", se arata in comunicat.

Concernul Daimler AG, producator al masinilor Mercedes Benz, detine in prezent in Romania o fabrica de componente pentru cutii de viteza la Cugir si coopereaza cu o fabrica din Codlea pentru productia de subansamble auto din lemn.

Ion Ariton se afla zilele acestea intr-o vizita oficiala in Germania, cu prilejul reunirii, la Berlin, a Consiliului de Cooperare Romano-German.

La sedinta de concluzii a lucrarilor consiliului, ministrul Ion Ariton, care asigura presedintia partii romane a comisiei, a pus accent pe faptul ca Germania este principalul partener comercial al Romaniei, precum si unul dintre principalii investitori din Romania.

De asemenea, Ion Ariton a vorbit in cadrul consiliului despre reformele structurale puse in aplicare de guvernul roman in ultima perioada.

"In acest an, estimam o crestere economica de 1,5%, iar pentru anul 2012, prognozam o crestere de 3,9%", a spus ministrul Ion Ariton.

La randul sau, presedintele partii germane a consiliului, secretarul de stat parlamentar al Ministerului Federal al Economiei si Tehnologiei, Peter Hintze, a apreciat relatiile economice dintre cele doua tari si a accentuat faptul ca partea germana este deschisa intensificarii cooperarii in domeniu.

"Reluarea intrunirii Consiliului de Cooperare Economica Romano-German dupa o pauza de aproape cinci ani demonstreaza decizia ambelor tari de a imbunatati in permanenta relatiile economice", a spus Peter Hintze. 

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#daimler, #extindere berlin in romania, #ion ariton , #stiri Daimler