Mercedes va relansa marca de lux Maybach

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 15:35
1592 citiri
Mercedes va relansa marca de lux Maybach

Grupul auto german Daimler intentioneaza sa relanseze marca de lux Maybach, in ideea de a se adresa clientilor ultra-instariti din Asia si SUA, a declarat o sursa din interiorul companiei, transmite Reuters.

Noul Maybach ar urma sa fie prezentat in luna noiembrie atat la salonul auto de la Guangzhou cat si la cel din Los Angeles, urmand sa coste mai mult decat dublu fata de actualul model de top Mercedes-Benz S600, care se comercializeaza pentru 165.000 de euro (228.000 de dolari), a mai spus sursa. De asemenea, Mercedes Maybach va fi mai lung cu 20 de centimetri fata de versiunea extinsa a S-Class, devenind cea mai lunga limuzina din gama Mercedes, pana la lansarea unei versiuni si mai lungi denumita Pullman.

Daimler a oprit productia limuzinelor Maybach in 2012, dupa ce eforturile destinate comercializarii unor masini bazate pe un design unic si pe un pret de cost de 380.000 de dolari nu au avut succes in randul clientilor. Doar 200 de automobile Maybach au fost vandute in 2011, insa in randul clientilor s-au aflat celebritati precum miliardarul rus Roman Abramovici, muzicianul Jay-Z si regele Spaniei.

Sursa citata de Reuters sustine ca grupul auto german dezvolta in prezent si o limuzina de stat denumita Mercedes-Benz Pullman, care ar urma sa coste pana la un milion de dolari, in versiune blindata, si care va fi destinata transportului politicienilor. Acest model ar urma sa fie mai lung cu un metru fata de actuala versiune S-Class.

Modelul original Mercedes-Benz Pullman 600, lansat de constructorul german la salonul auto de la Frankfurt din 1963, avea o lungime de peste sase metri si o viteza maxima de 200 de kilometri pe ora. Acest automobil s-a dovedit foarte popular in randul dictatorilor precum Idi Amin, sahul Persiei Reza Pahlavi, Nicolae Ceausescu si Josip Broz Tito.

Potrivit unui raport realizat de Credit Suisse, in perioada care a trecut de la mijlocul lui 2012 si pana in prezent numarul milionarilor din intreaga lume a crescut cu aproape doua milioane de persoane, marea majoritate fiind din SUA si Asia. Studiul mai arata ca in intrega lume exista 98.700 de persoane cu o avere mai mare de 50 de milioane de dolari, urmand ca pana in 2018 avutia mondiala sa creasca cu 40% pana la 334.000 de miliarde de dolari.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#marca lux Maybach, #productie limuzine Maybach, #Mercedes Maybach , #stiri Daimler