Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch a imbunatatit de la "negativa" la "stabila" perspectiva ratingului Renault

Fitch a imbunatatit de la "negativa" la "stabila" perspectiva ratingului Renault

Agentia de evaluare financiara Fitch a imbunatatit de la "negativa" la "stabila" perspectiva ratingurilor constructorilor auto francezi Renault si PSA Peugeot Citroen, dar avertizeaza ca grupurile se numara printre cele cu cea mai mare expunere la o eventuala reintrare in recesiune a Europei, informeaza Mediafax.

Fitch a confirmat, totodata, calificativul de credit pe termen lung si al datoriilor neacoperite ale Renault la "BB", se arata intr-un comunicat al agentiei.


Ratingul datoriilor pe termen lung si al celor neacoperite ale PSA Peugeot Citroen a fost, de asemenea, confirmat la "BB+".


Agentia a mentinut, in plus, ratingul de credit pe termen lung si al datoriilor neacoperite ale grupului industrial italian Fiat la "'BB+", cu perspectiva negativa.


"Fitch anticipeaza ca pana in 2011 situatiile financiare ale Renault, PSA Peugeot Citroen si Fiat se vor imbunatati, ceea ce reduce presiunile asupra ratingurilor. Pentru Fiat, perspectiva negativa reflecta incertitudinile legate de viitoarea structura financiara a gruplui, in conditiiile in care acesta vrea sa individualieze mai multe divizii, printre care cea de camioane si de echipamente agricole si pentru constructii. Fitch considera, de asemenea, ca Fiat, Renault si PSA sunt constructorii auto cu cea mai mare expunere la scenariul reintrarii Europei in recesiune. Grupurile sunt expuse, in principal, pe pietele din sudul Europei", mentioneaza comunicatul.


Totodata, Fitch a modificat de la "negativ" la "pozitiv" perspectiva Daimler, confirmand ratingul datoriilor pe termen lung si pe al celor neacoperite la "'BBB+".


Agentia a schimbat de la "stabil" la "pozitiv" perspectiva Volkswagen si a confirmat calificativul grupului pentru datoriilor pe termen lung si neacoperite la "'BBB+".


"Modificarile de azi in privinta perspectivelor reflecta imbunatatirea continua a profilului financiar al fabricantilor europeni de echipamente, revenirea mai rapida decat s-a anticipat a vanzarilor auto la nivel global si estimarile incurajatoare ale Fitch privind evolutia situatiei datoriilor in urmatorii doi ani", a spus Emmanuel Bulle, analist al agentiei de evaluare financiara. Fitch apreciaza ca, pe termen lung, constructorii auto europeni vor continua sa se confrunte cu numeroase probleme structurale si provocari.


Problema supracapacitatii ramane una importanta si va afecta profitabilitatea, in pofida revenirii vanzarilor globale. In plus, concurenta va crea presiuni suplimentare asupra veniturilor si marjelor operationale.


Capacitatea de a genera lichiditati si profitabilitatea vor fi influentate negativ de cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare, in special de investitiile in noi sisteme de propulsie pentru a respecta regulile tot mai stricte referitoare la poluare, noteaza comunicatul.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1001 ori