Daimler a decis sa nu mai trimita e-mailuri angajatilor atunci cand se afla in concediu

Luni, 18 August 2014, ora 08:53
1281 citiri
Daimler a decis sa nu mai trimita e-mailuri angajatilor atunci cand se afla in concediu

Producatorul german de automobile Daimler a decis ca anagajatii sa nu mai primeasca e-mailuri pe adresa de serviciu atunci cand sunt in concediu, considerand ca munca nu trebuie sa ocupe din timpul dedicat familiei, relateaza CNBC.

Cei 100.000 de angajati ai Daimler pot alege ca toate e-mailurile trimise pe adresele lor de serviciu sa fie sterse automat, fara ca acestea sa mai ajunga in casuta de e-mail.

Directorul Departamentului de Resurse Umane al companiei, Wilfried Porth, a explicat ca angajatii nu ar trebui sa citeasca e-mailuri legate de serviciu atunci cind sunt in vacanta, ci sa foloseasca timpul pentru a se relaxa.

"Avand aceasta optiune de a nu primi mesaje atat timp cat sunt in concediu, angajatii nu se intorc la serviciu cu o lista lunga de e-mailuri necitite, ceea ce reprezinta o usurare emotionala pentru ei", a adaugat el.

Decizia Daimler nu este unica in Germania

De cealalta parte, expeditorul primeste un mesaj prin care este instiintat ca e-mailul sau nu a ajuns la destinatie, precum si o lista cu alte persoane disponibile carora li se poate adresa.

Decizia companiei Daimler nu este unica in Germania. De exemplu, in 2011, Volkswagen a decis ca unii dintre anagajatii sai sa nu mai primeasca e-mailuri pe telefoanele de serviciu atunci cand nu sunt in timpul programului de lucru.

#daimler mail, #serviciu mail, #angajati daimler, #mail angajati , #stiri Daimler