Continental a afisat a patra pierdere trimestriala la rand

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 17:17
1152 citiri
Continental a afisat a patra pierdere trimestriala la rand

Continental AG, cel mai mare producator de componente auto din Europa, a afisat cea de-a patra pierdere trimestriala consecutiva, dupa ce a fost afectat de scaderea vanzarilor de componente, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Pierderea neta din al treilea trimestru a fost de 1,04 miliarde euro, sau 6,14 euro/actiune, dupa un profit net de 2,4 milioane euro, sau 1 cent/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania.

Vanzarile au scazut cu 9,4%, la 5,34 miliarde euro.

Compania, care este al doilea producator de anvelope din Europa, a inregistrat un cost de 876 milioane euro in cadrul celor trei divizii auto, pentru "reducerea riscurilor financiare".

Continental a acumulat pierderi de 1,9 miliarde euro in primele noua luni ale acestui an, in contextul in care recesiunea a dus industria auto in cea mai grava criza din ultimele decenii.

Vanzarile mondiale de autoturisme ar putea scadea cu 10% in acest an, potrivit firmei de cercetare IHS Global Insight.

Scaderea a determinat Daimler si alti mari constructori auto sa reduca nivelul comenzilor de piese auto, in contextul scaderii productiei.

Continental ia in calcul o vanzare de obligatiuni prin care vrea sa refinanteze o datorie de 3,5 miliarde euro, cu scadenta in august, au declarat surse apropiate companiei la inceputul acestei luni.

Continental inregistra datorii nete de 9,46 miliarde euro la finalul lunii septembrie, cu 1,34 miliarde euro sub nivelul de anul trecut. 

#continental, #euro, #pierdere, #vanzari , #stiri Daimler